Dilluns, 16 de Juliol de 2018

4 de cada 10 enquestats preveien que es podia votar l'1 d'octubre

06 d'Octubre de 2017, per Jordi Garcia
  • Paperetes per al referèndum de l'1 d'octubre

     

En l'última enquesta abans de la d’ara us preguntàvem si creieu que el referèndum s'acabaria celebrant. La previsió era clara, i
excepte per la partidista premsa madrilenya, per la resta del món podem afirmar amb rotunditat que el referèndum s'ha celebrat. Així, doncs, un indicador de l'enquesta apunta que ha errat el 51% dels nostres lectors que van pronosticar que l'Estat espanyol l'acabaria frenant

A no gaire distància, el 45% dels que van contestar la nostra enquesta, van predir encertadament el que va acabar passant. L'Estat no va poder frenar els prop de 3 milions de catalans que hi van participar segons les xifres de la Generalitat. Tot i intentar-ho fent ús de violència física, l'astúcia i la persistència de la gent va fer que finalment s'aconseguissin recomptar més 2.200.000 vots, dades que representen una participació del 42%.

Una xifra molt alta tenint en compte el boicot explícit del PP, C'S i PSC-PSOE. Els més de 2 milions de vots afirmatius situen un nou sostre en l'independentisme a Catalunya. Un creixement lent però sòlid que situa aquesta opció política bastant per damunt dels 3 partits que han fet boicot al referèndum. En aquest sentit, cal recordar que en els dos últims resultats electorals, els "autoanomenats" partits constitucionalistes han sumat entre 1,4 i 1,6 milions de vots.

El minso 4% dels nostres enquestats que creia que el govern espanyol obriria un procés negociador va cap a reduir-se encara més. Passats pocs dies des del tancament dels col·legis electorals l'única resposta de l'Estat va en el camí d'augmentar la repressió contra Catalunya. La tercera via cada dia és més estreta i més difícil. L'Estat s'ha tret definitivament la careta i mostra ressentiment cap a les formacions polítiques sense lligams amb Madrid.

Notícies relacionades: 

BUTLLETÍ DE NOTÍCIES

Indica el teu correu electrònic i estigues al dia de tot el que passa a la ciutat


El més llegit


COMENTARIS (0)

Reportatges