Cookie control
Dimarts, 04 d'Agost de 2020

Qui és qui quan es parla de la brossa

23 de Juny de 2017, per Miguel Pérez/ Ángel Martín de Sande
  • Miguel Pérez i Ángel Martín de Sande, amb l'alcalde, Carles Pellicer

    Enrique Canovaca

Tenim clar que el “cansino” intent de municipalitzar el servei de sanejament urbà de Reus que tira endavant la CUP respon a foscos interessos partidistes. Alguns dels companys sindicals de viatge de la CUP busquen, exclusivament, fer fora a UGT del sector i, finalment, alguns altres que s’apunten a la plata-fórmula cupera simplement cerquen notorietat o satisfer certa morbosa curiositat.

Ni un informe municipal explicant la fal·làcia de l’estalvi econòmic per l’ajuntament en cas de municipalització o les greus conseqüències per a la plantilla que dona aquest servei, ni posicionament públic i notori de tots els grups municipals contra la municipalització, ni les ponències de acreditats experts en la jornada celebrada a Reus que desaconsellaven aquesta municipalització, ni les signatures del 95% de la plantilla de la contracta de Reus (que deixa molt malament a la representació sindical minoritària en el Comitè d’Empresa), ni els nostres articles i declaracions públiques, ni res de res de res serveix per a que la CUP i el seu seguici s’aturin en el seu propòsit.

No existeix debat quan una de les parts se’n vol sortir amb la seva si o si, peti qui peti, en aquest cas, petant als treballadors i treballadores dels servei de sanejament urbà de Reus. Els de la plata-fórmula posen com exemple la ciutat de Nàpols. Si en lloc de Reus parléssim de Nápols seria fàcil saber quins amics tindrien els de la CUP. Per això cal saber qui és qui en el sector de la brossa. Quan parlem nosaltres, la majoria sindical del Comitè d’Empresa i el sindicat que li dona suport (UGT), tenim acreditada la nostra opinió i el nostre posicionament.

A la demarcació de Tarragona operen 5 empreses privades i 2 mixtes públic-privades, que sumen a prop de 1500 treballadors i treballadores, i en totes elles UGT és la força sindical majoritària amb un 85% del total de la representació sindical. Fa deu anys era del 65% o sigui, que en aquest temps els treballadors de sanejament urbà ens han augmentat la seva confiança en detriment d’altres forces sindicals, casualment, les que acompanyen a la CUP en la plata-fórmula. UGT és majoritària en 8 dels 9 comités d’empresa de la demarcació i tenim un nivell de afiliació de més del 55% entre els treballadors i treballadores de sanejament urbà a les nostres comarques. Afegim que des de que UGT ostenta la majoria sindical, mai s’ha convocat una vaga o mobilització que hagi afectat lo més mínim als ciutadans i això ho hem fet per compromís de servei públic; va bé fer memòria d’aquestes coses que sempre n’hi ha de despistats.

Sense voler ferir la sensibilitat de ningú, també direm que les forces polítiques que s’han apuntat a la plata-fórmula de la CUP tampoc es que vagin massa sobrats de presència a les institucions, però bé, estan en el seu dret de voler estar amb els de la CUP, en lloc de fer costat als que integrem la plantilla del servei a Reus, dels que hem estat votats més que majoritàriament per defensar els interessos laborals dels afectats en primera persona.

Per tal que s’ens entengui millor el que volem explicar, seria com si nosaltres volem saber de vermut i en lloc d’anar als Rofes o als Miró, ens ajuntem la penya de la “castanya” i decidim obrir un espai de debat sobre els moltíssims avantatges del “calimotxo”. Ho deixarem aquí

Miguel Pérez Ortiz és president del Comité d’Empresa de sanejament urbà de Reus.

Ángel Martín de Sande és responsable de sanejament urbà de UGT a les comarques de Tarragona.

Notícies relacionades: 

BUTLLETÍ DE NOTÍCIES

Indica el teu correu electrònic i estigues al dia de tot el que passa a la ciutat


El més llegit


COMENTARIS (1)
He llegit i accepto la clàusula de comentaris
Autoritzo al tractament de les meves dades per poder rebre informació per mitjans electrònics

Comentaris

Xollador  23 de Juny de 2017

Quins interessos obscurs defenseu?

Els de l'empresa FFCC, que te la concessió des de fa 50 anys, en el règim franquista?
Els del amo, el magnat Carlos Slim?
O... els personals i particulars?
Un estudi que te l'Ajuntament (Demaneu-lo i que us el deixin veure), que diu que remunicipalitzar la recollida de la brossa, representaria un estalvi de 1,200.000,00 €, a les arques municipals. Que l'Ajuntament no en vulgui fer cas, deixa en evidencia al Pellicer i el seu equip.
Les entitats a favor de la remunicipalitzacio creiem que, així es podrien fer millors polítiques, apostant pel reciclatge, entre altres coses.