Reconeixement institucional a Maria Cecília Boqué amb motiu del seu 100è aniversari

reusdigital.cat Reus Diair Digital foto família escales avia centenària

· Fotografia de la família Boqué, al Monestir de la Cartoixa d'Escala Dei

Cedida

01 de Març de 2017, per Joan Boqué

El passat diumenge, 19 de febrer, la senyora Roser Galí, en representació del director de la Direcció General de Família de la Generalitat de Catalunya, la senyora Anna Garcia, alcaldessa de Marganell, i la senyora Maria Boqué en representació de l’Ajuntament de les Borges del Camp, visitaren el monestir de Sant Benet de Montserrat per homenatjar la mare Maria Cecília Boqué i Dalmau, amb motiu del seu centè aniversari.

Maria Cecília Boqué va néixer a les Borges del Camp el 14 de febrer de 1917 i de molt jove va ingressar en aquest monestir on en va ser abadessa durant més de quaranta anys. Actualment, la comunitat la formen trenta germanes que entre treball i pregària fan honor al lema benedictí 'Ora et Labora'. Els seus ingressos provenen de la ceràmica i també de la reflexió, del pensament actual, amb diferents cursos de teologia, de creixement personal i recessos. L’hostatgeria és una part important del seu treball.

La germana Maria Cecília ha difós sempre els grans valors de la família i ha estat entregada totalment a la seva comunitat per fer possible de viure obertes a tothom qui truqui a la porta del monestir, acollint i compartint la seva recerca de fe i vida, oferint-los espais d’estada.

Pel dinar familiar es va habilitar una sala del monestir on no varen faltar els seus germans, nebots, renebots i rebesnebots. El pastís centenari i el cant del Virolai, dedicat a la Mare de Déu de Montserrat i símbol espiritual i patriòtic dels catalans, varen donar per finalitzada aquesta gran festa d’aniversari.

Etiquetes: 

Notícies relacionades: 

Escriviu el vostre comentari

Regles de participació

Aquest servei es planteja com un espai obert en el qual s'expressen lliurement les opinions de les persones que visiten el web, i no s'ha d'utilitzar per fer desmentits, desinformar o atacar a tercers. Si us cal enviar una correcció per a una notícia, podeu utilitzar el formulari per enviar informació d'interès periodístic. A Reus digital entenem que els lectors d'aquest mitjà són persones respectuoses, amb capacitat per comentar sense necessitat de fer crítica destructiva, provocar o atemptar contra l'honor de les persones. En qualsevol cas, si algun comentari es considera fora de lloc, s'esborrarà. Reusdigital.cat no es fa responsable de les opinions dels comentaristes. Que aquest servei de comentaris es mantingui actiu depèn de les persones que l'utilitzen. Reusdigital.cat es reserva el dret d'emprendre accions legals contra les persones que emetin comentaris injuriosos, que ofenguin la imatge i l'honor de les persones o ataquin l'ordenament jurídic.