Cookie control
Dissabte, 04 de Juliol de 2020

Aigües de Reus potencia l’atenció virtual i telemàtica

L’atenció telemàtica ha permès atendre 121 consultes diàries de mitjana durant l’estat d’alarma

25 de Juny de 2020, per Redacció
  • Un veí consulta una factura electrònica d'Aigües de Reus

    Aigües de Reus

Aigües de Reus ja presta atenció presencial als abonats i abonades des del passat 25 de maig, quan la ciutat va entrar en la fase 2 de la desescalada del confinament decretat arran de l’emergència sanitària de la Covid-19. Tot i això, l’atenció segueix requerint de cita prèvia, que pot demanar-se trucant al 900 774 000 durant l’horari laboral. De la mateixa manera, Aigües de Reus recomana que, en la mesura que sigui possible, els tràmits se segueixin fent de manera telemàtica a través de la seva pàgina web.

Aigües de Reus, en coordinació amb l’Ajuntament, va activar les primeres mesures contra la Covid-19 el passat 13 de març. Des de llavors, el comitè de seguretat i salut de l’empresa ha anat fent el seguiment de la crisi i dictaminant mesures en protecció dels usuaris i els treballadors, però també per garantir la prestació del servei. Arran d’aquestes recomanacions, el servei d‘atenció presencial va quedar completament suspès durant 10 setmanes, tot i que es va seguir prestant atenció personal a tots aquells abonats que no podien fer tràmits urgents de manera telemàtica.

Des de la declaració de l’estat d'alarma, l’atenció es va prestar amb totes les garanties de manera telefònica i telemàtica. Ho certifiquen les estadístiques de les les primeres 12 setmanes d'aquest (entre el 16 de març i el 7 de juny), quan es van atendre una mitjana de 69 trucades al dia; 76 correus electrònics de mitjana a la setmana; i 78 peticions rebudes setmanalment a través de l’Oficina Virtual. Tot plegat suposa una suma de 7.300 consultes ateses, és a dir, 121 consultes i peticions de mitjana cada dia laborable.

En aquesta mateixa línia, i un cop torna a prestar-se atenció presencial, Aigües de Reus s’ha dotat d’una nova aplicació que permet gestionar de manera més eficient i ràpida la ciutadania, amb l’objectiu de reduir els temps d’espera i evitar la formació de cues a les oficines, en la mesura que sigui possible. Paral·lelament, al llarg de tot aquest temps, Aigües de Reus ha seguit treballant cada dia per garantir el subministrament, així com la gestió integral de l’aigua.

Igualment, se segueix mantenint un contacte permanent amb l’àrea de Serveis Socials de l’Ajuntament per donar resposta a qualsevol situació de pobresa energètica que requereixi d’una intervenció urgent durant l’estat de confinament.

Des de l’oficina virtual

Tot plegat referma la voluntat d’Aigües de Reus d’implementar millores en l’atenció telemàtica als seus usuaris, un camí que va iniciar-se amb la posada en funcionament d’una oficina virtual l’any 2006. Aquesta oficina virtual ja permet, a dia d’avui, fer nombrosos tràmits en línia a través del web en el web www.aiguesdereus.cat. Entre aquests tràmits hi ha la possibilitat de rebre i consultar la factura de manera electrònica i deixar-la de rebre en paper.

Una iniciativa que mira de facilitar l’accés electrònic dels ciutadans als serveis públics alhora que significa una important mesura mediambiental de disminució en el consum de paper. La factura electrònica és un document tributari generat per mitjans informàtics que alhora que reemplaça el document físic en paper, en conserva plenament el seu valor legal. Un cop dins de l’oficina virtual, la factura electrònica és idèntica a la que tothom rep als seus respectius domicilis, i garanteix la confidencialitat, fiabilitat i seguretat de totes les dades que hi figuren.

La mesura està en la línia d’altres engegades els últims anys, en consonància amb el marc legal europeu i estatal, que reclama a les administracions mesures d’impuls de la societat de la informació, amb la consegüent obligació de disposar de medis d’interlocució telemàtica per a la prestació dels seus serveis. Aquells interessats a contactar amb Aigües de Reus o fer tràmits en línia poden fer-ho a través del telèfon gratuït 900 774 000 o del web www.aiguesdereus.cat.

Notícies relacionades: 

BUTLLETÍ DE NOTÍCIES

Indica el teu correu electrònic i estigues al dia de tot el que passa a la ciutat


El més llegit


COMENTARIS (0)
He llegit i accepto la clàusula de comentaris
Autoritzo al tractament de les meves dades per poder rebre informació per mitjans electrònics