Cookie control
Divendres, 10 de Juliol de 2020

BASF exhibeix prototips elaborats amb material reciclat químicament

Els ha presentat en una conferència de premsa prèvia a la celebració de la major fira mundial de la indústria del plàstic

16 de Juliol de 2019, per Redacció
  • Imatge de la planta de BASF

    Cedida

Cada vegada són més les empreses de la indústria del plàstic que treballen per tal de millorar la reciclabilitat dels plàstics i contribuir, així, a crear una economia circular. BASF coopera, en aquesta línia, amb el projecte ChemCycling. A principis de 2018, l'empresa va utilitzar per primera vegada volums pilot d'un oli de piròlisi derivat de residus plàstics com a matèria primera en la seva producció. En una conferència de premsa prèvia a la celebració de la K 2019, la major fira mundial de la indústria del plàstic i del cautxú, quatre socis van presentar els primers prototips que es van crear durant la fase pilot del projecte.  

Jaguar Land Rover (JLR), fabricant líder de l'automobilística, va desenvolupar un prototip de portador frontal de plàstic per al seu primer SUV elèctric, l'I-PACE, a partir d'Ultramid B3WG6 Ccycled Black 00564. "Com a part del nostre compromís per accelerar un circuit tancat de fabricació en totes les nostres operacions, sempre tractem d'aconseguir avenços tecnològics que contribueixin a reduir el residu", va explicar el gerent de compliment ambiental global de JLR, Craig Woodburn. "La capacitat de convertir els residus dels consumidors en parts segures i de qualitat per a productes de màxima qualitat a través del procés de ChemCycling és un gran pas per a avançar en el nostre llegat: un futur sense residus". 

Storopack, un proveïdor d'embalatges de protecció i peces tècniques moldejades a nivell mundial, va utilitzar Styropor P Ccycled per a fabricar embalatges aïllants destinats a productes farmacèutics sensibles a la temperatura, així com caixes per al transport de peix fresc i embalatges de protecció per a dispositius electrònics. "Ens ha impressionat especialment que Styropor P Ccycled es pugui utilitzar en l'envasat d'aliments. Ja existeixen diverses opcions de reciclatge per a Styropor, i ChemCycling ajuda a augmentar encara més la quota de reciclatge", va dir el president del Consell d'Administració de Storopack, Hermann Reichenecker. Storopack i BASF han obert així un nou camí en l'economia circular.

Südpack, un dels principals productors d'envasos de pel·lícula a Europa, va fabricar una pel·lícula de poliamida i una altra de polietilè que es van convertir en envasos amb un segell especial per a mozzarella. Fins a l'actualitat, els envasos multicapa tan sols es consideraven reciclables fins a cert punt. "Els envasos de pel·lícula han de complir funcions importants: protegir el producte, mantenir la higiene i preservar la vida útil tot emprant una quantitat mínima de plàstics. Per això està confegit per diversos materials i capes amb diverses propietats i barreres. A través d'innovacions com ChemCycling ens acostem més a la solució dels problemes associats al reciclatge d'embalatges flexibles", va comentar el 'managing partner' de Südpack, Johannes Remmele.

D'altra banda, Schneider Electric, líder en la transformació digital de la gestió de l'energia i l'automatització, va fabricar un interruptor automàtic a partir d'Ultramid reciclat químicament. "Avaluem activament la capacitat de les matèries primeres secundàries, com els plàstics reciclats, per tal de complir amb els nostres exigents estàndards de qualitat i els estrictes reglaments i normes de la indústria. Confiem plenament en l'experiència de BASF per a demostrar els beneficis de la sostenibilitat de principi a fi, a la vegada que oferim un preu atractiu. Esperem que aquest experiment amb BASF obri un espai per a més innovacions circulars en la gestió i distribució de l'energia", va dir el vicepresident de seguretat global, medi ambient i béns arrels d'Schneider Electric, Xavier Houot. 

"Els projectes pilot amb clients de diverses indústries mostren que els productes fabricats amb matèries primeres reciclades químicament manifestes la mateixa alta qualitat i rendiment que els productes elaborats amb matèries primeres. ChemCycling que utilitza un enfocament de balanç de masses per a assignar matemàticament una paret del material reciclat en el producte final, pot ajudar als nostres clients a assolir els seus objectius de sostenibilitat", va explicar el vicepresident de productes d'alt rendiment, Jürgen Becky. Els productes certificats s'indiquen afegint 'Ccycled' al nom. Els prototips presentats en la roda de premsa formen part de la fase pilot en curs del projecte ChemCycling.

Potencial per a augmentar la proporció de material reciclat

"Amb el projecte ChemCycling, BASF pretén processar oli de piròlisi derivat de residus plàstics que actualment no poden reciclar-se, com els plàstics barrejats o contaminats. Si tenim èxit en el desenvolupament del projecte, en la seva preparació per al mercat, ChemCycling serà un complement innovador als processos existents de reciclatge i recuperació per tal de resoldre el problema dels residus plàstics", va dir el director del projecte ChemCycling de BASF, Stefan Gräter

Notícies relacionades: 

BUTLLETÍ DE NOTÍCIES

Indica el teu correu electrònic i estigues al dia de tot el que passa a la ciutat


El més llegit


COMENTARIS (0)
He llegit i accepto la clàusula de comentaris
Autoritzo al tractament de les meves dades per poder rebre informació per mitjans electrònics