Dissabte, 20 d'Abril de 2024

Catalunya Sí Que Es Pot demana 'repensar' el projecte de BCN World i derogar la llei que el regularia

La diputada Hortènsia Grau aposta per debatre obertament al Parlament el futur dels terrenys on s'havia d'instal·lar el macrocomplex

05 de Febrer de 2016, per ACN
  • La diputat de Catalunya Sí Que es Pot a Tarragona, Hortènsia Grau

    ACN

El grup parlamentari de Catalunya Sí Que Es Pot ha presentat una proposició de llei per derogar definitivament la llei que hauria de regular BCN World –i que es va aprovar al maig del 2014–. La diputada per Tarragona, Hortènsia Grau, ha denunciat la fugida de Veremonte –principal inversor del projecte–, els canvis que ha patit el projecte, la manca de consens o els procediments d'urgència amb què es va tramitar la llei, i ha demanat "l'oportunitat de poder repensar aquest projecte, aturar aquesta llei i pensar, amb el territori, què és el que realment ha d'anar en aquests terrenys per crear ocupació i riquesa". Tot plegat amb un debat obert i "amb llum i taquígrafs" i no en "comissions fosques", ha assenyalat.

Grau ha exposat aquest divendres, des de Tarragona, que la llei de l'anteriorment conegut com BCN World "no respon a l'interès general, sinó als interessos particulars dels promotors del projecte –que ja no hi són– i dels propietaris dels terrenys". D'aquesta manera, ha plantejat com "una oportunitat" la possibilitat de portar al Parlament el debat sobre la qüestió, "la casa on es fan les lleis i on estem tots representats", ha indicat. A més, ha insistit en la importància de tenir "visió històrica" perquè no es repeteixin casos com aquest.

La diputada ha mostrat la seva esperança en que la proposició de llei que presenten "prosperi". "Espero que no hi hagi una esmena a la totalitat", ha dit, de forma que hi pugui haver la ponència de llei i es pugui debatre, a més de mostrar-se totalment oberta "a pactar totes les esmenes que calgui". "Més que derogar-la és deconstruir-la –la llei del 2014–, i deixar-la jurídicament i tècnicament més polida i ordenada", ha defensat. Un text que modificava la legislació vigent i, entre altres, donava llum verda a la instal·lació de casinos, excepte a l'àrea de parc temàtic de PortAventura, o contemplava la rebaixa fiscal a l'impost del joc del 55% al 10%.

"Tal com està dissenyat ara el projecte, sí que ens hi oposem", ha insistit Grau, que ha apostat per utilitzar l'àrea del macrocomplex turístic i d'oci projectat a Vila-seca i Salou per "fer coses que no tinguin tant d'impacte" i que "estiguin en relació amb el model d'èxit de PortAventura". Tot plegat, per desestacionalitzar el turisme a la zona, però pensant en el territori. També ha obert la porta a destinar una part dels terrenys a "esponjar" aquella àrea. "No cal omplir-ho tot", ha exclamat. Unes propostes que va presentar el passat mes de novembre, conjuntament amb altres entitats que s'oposen al projecte, com a al·legacions al Pla Director Urbanístic que es va aprovar inicialment al juliol.

Referent al turisme de negocis que podria atreure el macrocomplex situat a la Costa Daurada, ha destacat que Barcelona ja té "tota una infraestructura i una oferta de turisme de convencions", i "potser hauríem de buscar alguna cosa diferent més que competir", per aconseguir "sinergies" amb el que s'està fent a la capital catalana.

Notícies relacionades: 

BUTLLETÍ DE NOTÍCIES

Indica el teu correu electrònic i estigues al dia de tot el que passa a la ciutat


El més llegit


COMENTARIS (0)
He llegit i accepto la clàusula de comentaris
Autoritzo al tractament de les meves dades per poder rebre informació per mitjans electrònics