Dijous, 13 de Desembre de 2018

Convocada l'11a edició dels premis del Centre de desenvolupament de l'oli

El termini per presentar les candidatures al millor oli d'oliva verge extra expira el proper 24 de novembre

10 de Novembre de 2017, per Redacció
  • Pellicer i Poblet (al centre) han signat recentment el conveni per impulsar els premis

    Cedida

La Diputació de Tarragona i l'Ajuntament de Reus han convocat una nova edició dels Premis CDO (Centre de Desenvolupament de l'Oli) al millor oli d'oliva verge extra. La finalitat d'aquests guardons, que enguany arriben a la 11a edició, és reconèixer i valorar la feina i l'esforç dels productors d'oli d'oliva verge extra de les comarques de Tarragona i de les Terres de l'Ebre i revalorar els olis d'oliva de major qualitat organolèptica.

Precisament, el president de la Diputació de Tarragona, Josep Poblet, i l'alcalde de Reus, Carles Pellicer, han signat el conveni de col·laboració que impulsa aquesta nova convocatòria dels Premis CDO entre altres accions i projectes de dinamització del sector oleícola a la demarcació de Tarragona. Podran optar a aquests guardons tots els olis que provinguin d'almàsseres de les comarques de Tarragona i de les Terres de l'Ebre degudament registrades en el Registre d'Indústries Agroalimentàries de Catalunya i inscrites a les Denominacions d'Origen Protegides Baix Ebre-Montsià, Siurana o Terra Alta. Les inscripcions romandran obertes fins al 24 de novembre.

Els olis d'oliva verge extra de producció convencional i ecològica presentats a concurs es classificaran en tres grups d'acord amb les característiques que presentin: Fruitat verd amarg, Fruitat verd dolç i Fruitat verd madur. El jurat atorgarà, entre els olis finalistes, un premi i un accèssit a cadascun dels tres grups. Aquests premis consistiran en la compra dels olis embotellats guanyadors per un import de 1.500 euros a cadascuna de les categories per part del CDO i, d'aquesta manera, la Diputació de Tarragona i l'Ajuntament de Reus podran promocionar-los a través de diferents accions.

A més, les almàsseres podran fer menció del premi a l'etiqueta dels envasos de l'oli d'oliva verge extra. El CDO (Centre de Desenvolupament de l'Oli) reconeix des de fa 10 anys els millors olis d'oliva verge extra que s'elaboren al territori. Actualment, el CDO està gestionat per la Diputació de Tarragona i l'Ajuntament de Reus.

COMENTARIS (0)

Reportatges