Cookie control
Dimecres, 30 de Setembre de 2020

Creix 'de manera significativa' l'habitatge residencial a la demarcació durant els set primers mesos de l'any, segons el COAATT

Una de les comarques on més s'ha incrementat és el Baix Camp

06 d'Agost de 2020, per Redacció
  • El COAATT ha fet una lectura que 'no és negativa' de l'activitat al sector de la construcció entre gener i juliol

    Cedida

La lectura de l’activitat al sector de la construcció durant els primers set mesos de l’any "no és negativa", segons les dades que ha donat a conèixer el Col·legi d’Aparelladors, Arquitectes Tècnics i Enginyers d’Edificació de Tarragona (COAATT). Aquestes indiquen que, entre els mesos de gener i juliol, l’habitatge residencial nou ha crescut "de manera significativa" i que només s’ha produït una "lleugera davallada" en l’àmbit de la rehabilitació. Segons el COAATT, de les dades globals se’n extreu que la demarcació de Tarragona "segueix sent atractiva per als inversors, ja que veuen que té moltes possibilitats, preus assequibles i un mercat continuista que manté els nivells".

En l'anàlisi de les xifres dels primers set mesos, el COAATT ha fet constar que el nombre d’habitatges de nova planta d’ús residencial ha pujat més del 10% i s’ha arribat als 610 habitatges nous iniciats. Respecte el nombre d’habitatges acabats, el període es tanca amb un total de 272 habitatges nous, un 19% més respecte a la mateixa època de l’any passat. A nivell de registre d’obres visades de nova construcció per habitatge residencial l’increment és de més del 23% entre el gener i el juliol, 191 obres iniciades que han representats aquestes 610 vivendes noves, de les que per tipologies, 400 en bloc i 210 habitatge unifamiliar, essent aquest el màxim augment de més.

Per comarques, on més creix l’obra nova residencial és al Baix Penedès i al Baix Camp. Al Baix Penedès, concretament, gairebé és multiplica l’activitat per cinc. Al Tarragonès, en canvi, baixa un terç la seva activitat respecte 2019, "encara que existeixen promocions importants a punt de començar". Al sector de la rehabilitació, entre gener i juliol de 2020 ha canviat la tendència dels darrers exercicis i ha baixat un 7% respecte el mateix període de l’any anterior. Així, s’han encetat al voltant de 502 obres de rehabilitació. Per comarques, el nombre d’obres de rehabilitació "conserva valors o baixa lleugerament", excepte al Baix Penedès on ha augmentat un 30%.

Si bé i en conjunt la rehabilitació ha baixat, "la previsió és que es recuperi i augmenti de nou gràcies, entre altres, a les intervencions que està previst fer a part del parc hoteler de les comarques de Tarragona, i sobre tot l’adequació de les vivendes fruit de la nova demanda generada pel confinament i la conversió d’habitatge turístics", s'ha subratllat. L’activitat professional registrada al COAATT, entre gener i juliol de 2020, baixa al voltant d’un 25%, respecte el mateix període de 2019, s'ha indicat. La baixada està concentrada entre els mesos de març i juliol, "derivada de les mesures de confinament i de paralització d’obres establertes per la pandèmia de la covid-19".

Els treballs de seguretat, direcció o control de qualitat a les obres, en conjunt, arriben a les 764 intervencions professionals en aquestes primers set mesos d’aquest any, gairebé les mateixes que al mateix període de 2019. S'ha volgut destacar també l’increment en les direccions d’obra, amb arquitecte i sense, la redacció de projectes i les coordinacions de seguretat. En general l’activitat relacionada amb l’obra puja al voltant d’un 10% i es veu la tendència a recuperar-se a partir de començaments del mes de juny.

 

Notícies relacionades: 

BUTLLETÍ DE NOTÍCIES

Indica el teu correu electrònic i estigues al dia de tot el que passa a la ciutat


El més llegit


COMENTARIS (0)
He llegit i accepto la clàusula de comentaris
Autoritzo al tractament de les meves dades per poder rebre informació per mitjans electrònics