Cookie control
Dilluns, 26 d'Octubre de 2020

Dow es fixa 'metes' per reduir emissions, eliminar els residus plàstics i 'avançar cap a una economia circular'

17 de Juny de 2020, per Redacció
  • Imatge de l'accés a la planta de Dow

    Reusdigital.cat

Dow ha anunciat aquest dimecres uns "nous i ambiciosos" compromisos per fer front als problemes derivats del canvi climàtic i els residus plàstics "en la seva aspiració per convertir-se en l’empresa de ciència dels materials més innovadora, centrada en el client, inclusiva i sostenible del món", segons s'ha assenyalat des de la companyia. Per 17è any consecutiu, aquesta també ha publicat el seu 'Informe de sostenibilitat' referit al 2019, el qual "posa en relleu els progressos i resultats" assolits en relació als seus Objectius de Sostenibilitat (ODS) per aL 2025.

"El compromís que hem anunciat és el pas següent en la ruta que vàrem iniciar fa més de 30 anys. El canvi climàtic i els residus plàstics es troben entre els majors problemes de caràcter tècnic, social i econòmic que el món hagi enfrontat, i els nostres productes i tecnologia són fonamentals per abordar ambdós», ha expressat Jim Fitterling, president i CEO de Dow. "A Dow tenim la responsabilitat i l’oportunitat d’assumir el lideratge per abordar aquestes reptes globals. Un futur sostenible és possible, però només el podrem assolir atacant de front aquests problemes, sent responsables i treballant junts per a la creació de noves solucions científiques -i tecnològiques- que combatin tant el canvi climàtic com el vessament de residus plàstics", ha dit.

"Any rere any, la sostenibilitat ha anat ocupant una part més important dintre de les nostres estratègies, ja siguin aquestes de producció, de negoci o d’innovació. Apostar per la sostenibilitat és apostar pel futur", ha assenyalat per part seva Ignasi Cañagueral, director del Complex industrial de Dow Tarragona i del Hub d’Operacions del Sud d’Europa. "Reduir les emissions de CO2, redissenyar els plàstics perquè siguin 100% reciclables i minimitzar els residus són importants desafiaments que requeriran canvis en la nostra manera de produir i treballar. Confio totalment en el potencial de la química per oferir a la societat aquestes grans solucions amb les quals avui ens estem comprometent", ha afegit.

Les noves metes inclouen, segons s'ha detallat, la "protecció" del clima. En aquest sentit, s'ha apuntat que per al 2030, Dow reduirà les seves emissions netes anuals de diòxid de carboni en 5 milions de tones mètriques, o un 15% del valor de referència del 2020. A més, la companyia vol aconseguir la neutralitat de carboni l’any 2050, alineant-se així amb l’Acord de Paris. Igualment es vol eliminar els residus. També per al 2030, Dow contribuirà a "eliminar els residus", i a fomentar l'eonomia circular. D'aquesta manera, s'ha explicat que de cara al 2035, Dow impulsarà l’economia circular ajudant a “tancar el cicle” per fer que el 100% dels seus productes venuts i destinats a aplicacions d’envàs i embalatge siguin reutilitzables o reciclables. 

L'empresa ha confirmat que ha arribat a nous acords d’adquisició d’energia renovable per als seus centres de producció d’Argentina, Brasil, Texas i Kentucky, amb els quals suma 338 megawatts a la seva capacitat d’energia procedent de fonts renovables, una reducció estimada de més de 225.000 tones mètriques d’emissions de CO2. L’empresa "està en el camí de sobrepassar la meta marcada per al 2025, la qual era produir 750 MW d’energia renovable", segons s'ha precisat. Dow ha anunciat igualment la introducció d’una nova línia de resines plàstiques reciclades mecànicament per a aplicacions d’envasos flexibles i rígids, la qual té el potencial de reduir fins a un 20-30% les emissions de carboni i el consum d’energia de les seves aplicacions.

"Els objectius de Dow en matèria de residus plàstics estan concebuts per garantir que les inversions i els acords de col·laboració de la companyia, inclosos els compromisos assumits en les iniciatives globals Alliance to End Plastic Waste i Circulate Capital, persegueixin metes clares que tinguin com a finalitat evitar el vessament de residus al medi ambient i fomentar una economia circular en el sector de la ciència dels materials", s'ha argumentat. "Reduir l’impacte del canvi climàtic i eliminar els residus plàstics són reptes socials que estan intrínsecament relacionats. Com a fabricants de tecnologies essencials per a una economia baixa en carboni, estem invertint i treballant en el desenvolupament de nous processos de producció de baixa emissió i més eficients. A més, creiem que els residus són un recurs que ens permetrà seguir innovant en la producció de materials sostenibles”, ha afirmat Mary Draves, vicepresidenta i directora de Sostenibilitat de Dow.

Dow també col·laborarà amb investigadors, ONGs, experts auditors, socis tecnològics i altres agents destacats del sector per "incentivar el desenvolupament i la comercialització de productes i tecnologies de baixa emissió de carboni que redueixin les emissions mundials de GEI (gasos d’efecte hivernacle), així com per garantir que les empreses estiguin en condicions de comptabilitzar aquestes reduccions de GEI". 

L'informe es pot consultar en aquest enllaç.

Notícies relacionades: 

BUTLLETÍ DE NOTÍCIES

Indica el teu correu electrònic i estigues al dia de tot el que passa a la ciutat


El més llegit


COMENTARIS (1)
He llegit i accepto la clàusula de comentaris
Autoritzo al tractament de les meves dades per poder rebre informació per mitjans electrònics

Comentaris

J. A. Carricondo  18 de Juny de 2020

I les torxes...

Fareu cap actuació per eliminar les torxes que cremen dia rere dia i llencen al medi ambient productes nocius? No és possible recuperar els gasos que es cremen i aprofitar-los per produir combustible en certes industries? També és poden vendre aquests productes, no embrutar més i recuperar una part dels diners.