Divendres, 14 de Desembre de 2018

Dow promou el seu primer Innovation Day

L’empresa va centrar aquesta jornada en la Indústria 4.0

13 de Novembre de 2017, per Redacció
  • Dow Chemical mostra interès per la indústria 4.0

    Cedida

D’acord amb la premissa del canvi tecnològic que està revolucionant les formes de treballar, Dow Tarragona ha realitzat el seu primer Innovation Day (i-Day), una jornada en la qual van prendre part 130 empleats i representants d’empreses de serveis. La nova jornada ha comptat amb la presència de diferents ponents de l’empresa, així com també externs a la companyia, els quals han exposat nombrosos casos d’èxit i experiències en la implementació de projectes relacionats amb la iniciativa Indústria 4.0.

La benvinguda als assistents en la i-Day ha anat a càrrec de Jaume Sariol, director del complex industrial de Dow Tarragona, qui va esmentar la innovació com l’ADN de la indústria química. Segons Sariol la digitalització i la robotització seran claus en aquesta quarta revolució industrial. De la seva banda, Rafael Cayuela, Dow Corporate Strategy & New Business Development

Author, Director & Chief Economist, ha explicat la visió de Dow

de la quarta revolució industrial, la digitalització i la indústria 4.0. Tot seguit, Jens Schmidt, Dow M&E Fellow / Technology Director,TSS - Technology Support Services, ha parlat dels diversos reptes i oportunitats que representa la Indústria 4.0 per a Dow, els canvis que representarà pels negocis i com afrontar-los de la millor manera.

Des d’una perspectiva externa a la companyia i amb l’objectiu d’oferir una nova visió del concepte d’Innovació, Simon Coombs, Managing Director - Digital Plant Europe, Resources Industry X.0 de Accenture, ha parlat sobre les indústries digitals X.0 i com ha de ser la ruta cap a la transformació digital de qualsevol empresa. Un plantejament que s’ha complementat amb la ponència de Mikel Niño, Industry 4.0 Project Leader de l’empresa Tecnalia, que ha desenvolupat la idea de com la Indústria 4.0 pot i ha d’afegir competitiviat a l’àmbit de la producció. 

Durant la sessió, s’ha organitzat un Gallery Walk interactiu en què els assistents s’han dividit en 5 grups, que han visitat 10 exposicions de projectes 4.0., liderades per tècnics de Dow i de les empreses Kaefer, Navec, Technip, SGS, Accenture i Tecnalia.

Per part de Dow, la jornada ha ressaltat casos d’èxit com l’anàlisi de big data; Rewatch, projecte europeu basat en un innovador esquema de reciclat que augmenta l’eficiència de l’aigua en la indústria petroquímica, afavorint l’economia circular; l’ús de tablets en la captura de dades de camp; i el I+D i economia circular en l’àrea de packaging. 

Per finalitzar la trobada, les intervencions de Cayuela, Felip Vidiella, Dow

R&D Director para EMEA Packaging & Specialty Plastics TS&D; i Niño van tractar temes claus de cara a la digitalització com el canvi cultural i de mentalitat necessaris per adaptar-se a les noves tecnologies, els riscos associats a la implementació de les mateixes o les principals accions necessàries per accelerar aquest canvi cultural i tenir un impacte positiu en el termini de temps més curt.  

COMENTARIS (0)

Reportatges