Cookie control
Dimarts, 21 de Maig de 2019

El CAT i l’Agència de Salut Pública de Catalunya organitzen la II Jornada Tècnica

11 de Juny de 2018, per Redacció
  • Assistents a la jornada

    Cedida

El director-gerent del CAT, Josep Xavier Pujol, ha estat l’encarregat de donar la benvinguda i introducció de la jornada als assistents, juntament amb el subdirector regional de Salut Pública al Camp de Tarragona i les Terres de l’Ebre, Conrad Casas. Els dos han coincidit en destacar l’èxit de l’anterior Jornada Tècnica i han manifestat la voluntat de repetir-ho en futures ocasions, destacant la importància que tenen aquest tipus de trobades, ja que l’evolució constant de la legislació en matèria d’aigües i medi ambient, de l’activitat industrial i agrària de la conca de l’Ebre, així com els hàbits humans, és constant i cal afrontar-ho com un repte de millora contínua. El model seguit pel CAT en quant a transparència informativa, molt especialment en temes de qualitat, publicant les analítiques diàries a la seva pàgina web, és un dels pilars de les noves propostes de la Directiva d’aigües i va ser posat de manifest per les autoritats presents de l’Agència.

La jornada és el segon any consecutiu que se celebra. L’objectiu de la sessió, segons ha destacat el subdirector regional de l’ASPCAT, ha estat el d’actualitzar i compartir els coneixements des de diferents òptiques: “des de la recerca, des del gestor de l’aigua i des de l’administració, així com travar coneixements i complicitats per fer millor el que fem, que no és altra cosa que garantir la seguretat de l’aigua d’aixeta que arriba a les cases de la nostra població”.

La cap del servei de Protecció de la Salut al Camp de Tarragona i les Terres de l’Ebre, Carme Coll, ha estat l’encarregada d’explicar la proposta de la Nova Directiva de les aigües de consum humà. D’altra banda, els màxims responsables de la Unitat de Radioquímica Ambiental i Sanitària (URAIS) de la Universitat Rovira i Virgili, ubicats al laboratori del CAT a l’Ampolla, Dr. Francesc Borrull i Dra. Carme Aguilar, han explicat la seva activitat diària i els principals paràmetres de la radioactivitat en l’aigua.

La jornada ha comptat amb la presència de l’investigador del Consell Superior d’Investigacions Científiques (CSIC), el Dr. Antoni Ginebreda, que ha estat l’encarregat de fer una ponència relacionada amb els contaminants emergents a la conca del riu Ebre, la seva presència i el risc ambiental que comporta. En aquest sentit, el doctorant de la URV que treballa al CAT, Josep Borrull, ha explicat l’experiència del CAT en la determinació de compostos emergents en aigües destinades al consum humà.

Finalment, a l’acabar les ponències, els assistents han pogut visitar els instal·lacions del CAT, acompanyats del personal del Consorci. La visita s’ha centrat especialment en el laboratori i també la sala de control.

 

Notícies relacionades: 

BUTLLETÍ DE NOTÍCIES

Indica el teu correu electrònic i estigues al dia de tot el que passa a la ciutat


El més llegit


COMENTARIS (0)
He llegit i accepto la clàusula de comentaris
Autoritzo al tractament de les meves dades per poder rebre informació per mitjans electrònics