Dijous, 25 d'Abril de 2024

El celler Clos Galena i la galeria d’art Anquin’s presenten a Estocolm una col·lecció limitada de vi

Els vins del projecte ‘Art, vi i territori’ es comercialitzen en unes caixes de vi de caire artístic, que han estat pintades per 10 artistes catalans

28 de Setembre de 2018, per Enric Garcia Jardí
  • Acte de presentació de la presència de la col·lecció 'Art, vi i territori' a Estocolm, la setmana que ve.

    Cedida

Després de l’èxit assolit pel vi ‘Formiga de Vellut’, escollit per al banquet dels Premis Nobel de 2017, el celler prioratí Clos Galena presentarà a Estocolm, el pròxim dijous 4 d’octubre, una selecció dels seus vins, així com la col·lecció ‘Art, vi i territori’, realitzada amb la galeria d’art Anquin’s, que pretén ser una “carta de presentació” artística del sud de Catalunya. Ambdues companyies rebran el suport de la Cambra de Comerç de Reus, que els acompanyarà en aquest viatge promocional.

Les caixes de vi d’aquesta col·lecció destaquen un paisatge, ciutat o tradició de la demarcació, i han estat pintades pels 10 artistes catalans següents: Albert Alís, Mònica Castanys, Alícia Grau, Coia Ibáñez, Frank Jensen, Didier Lourenço, Josep Moscardó, Ramón Moscardó, Lluís Puiggròs i Benjamí Torcal. Així, doncs, els pintors s’han inspirat en indrets com Reus, Tarragona i Salou.

La iniciativa ja va ser presentada prèviament al Museu NY City de Nova York l’any 2016 i a l’hotel Marriot de Moscú, el passat 2017. A Estocolm, el Celler Clos Galena també hi presentarà els vins (blanc i negre) amb essència Mediterrània nascuts dins la denominació d’origen Terra Alta, en una edició especial amb motiu de l’esdeveniment ‘Reus ciutat de la música 2018’, amb una etiqueta creada per Mònica Castanys, artista que exposarà obra a la capital sueca, en el marc de la fira AAF Stockholm, de la mà de la galeria Anquin’s, també durant el mes d’octubre.

El president de la Cambra de Comerç de Reus, Isaac Sanromà, ha celebrat “el component cultural” de la col·lecció i ha parlat de la col·laboració entre el Celler Clos Galena i la galeria Anquin’s, amb el suport de la Cambra i de l’Ajuntament de la ciutat, com d’un “equip invencible”. Sanromà també ha volgut recordar la importància dels vins estatals en el mercat suec, dins el qual es venen uns 19 milions de litres anuals, xifra que representa un 10% de les vendes totals a Suècia.

La propietària del Celler Clos Galena, Merche Dalmau, s’ha mostrat “molt emocionada” amb l’ocasió de tornar a Suècia, i ha assegurat que un dels objectius de la marca és “portar l’essència del territori en els nostres vins”. Dalmau també ha remarcat que en els darrers temps Clos Galena ha potenciat l’enoturisme per tal d’explicar “tot el que hi ha darrere d’una ampolla de vi”, i ha manifestat la seva satisfacció després que cinc persones del banquet dels Premis Nobel de 2017 la felicitessin per telèfon, i en concret dues s’acostessin, fins i tot, a les instal·lacions del Celler Clos Galena per tal de fer-hi una visita.

La responsable d'Anquin’s, Maria Josepa Quinteiro, ha ressaltat que “el projecte uneix dos mons creatius: el de l’art i el del vi”. Quinteiro també ha definit les caixes de vi de la col·lecció ‘Art, vi i territori’ com un objecte cultural. Un dels artistes, Lluís Puiggròs, ha agraït la iniciativa i ha afirmat que per a ell aquest tipus d’encàrrecs són un desafiament professional, perquè escapen de la quotidianitat.

Per últim, la regidora de Cultura i Projecció de Ciutat, Montserrat Caelles, ha celebrat que “dues empreses amb ànima, sensibles amb el territori i la cultura” hagin treballat plegades per oferir un producte exclusiu. A més a més, Caelles també ha volgut recordar que es tracta d’un projecte liderat per dues dones: Merche Dalmau i Maria Josepa Quinteiro.

Notícies relacionades: 

BUTLLETÍ DE NOTÍCIES

Indica el teu correu electrònic i estigues al dia de tot el que passa a la ciutat


El més llegit


COMENTARIS (0)
He llegit i accepto la clàusula de comentaris
Autoritzo al tractament de les meves dades per poder rebre informació per mitjans electrònics