Cookie control
Dimecres, 19 de Febrer de 2020

El complex de Repsol de Tarragona redueix el nombre d'emissions de CO2

La companyia va evitar el 2017 una emissió de més de 400.000 tones de CO2 a Tarragona, en compliment del Pla de Reducció d'Emissions de CO2

06 de Març de 2018, per Redacció
  • Complex Industrial de Repsol a Tarragona

    Cedida

Coincidint amb el Dia Mundial de l'Eficiència Energètica, que se celebra cada any el 5 de març, Repsol ha informat que el 2017 s'han acomplert els objectius plantejats en el Pla de Reducció d'Emissions de CO2 i certifica que "hem evitat una emissió de més de 400.000 tones de CO2 al Complex Industrial de Tarragona, la qual cosa equival a les emissions anuals d'una ciutat europea de més de 90.000 habitants".

La millora d'eficiència energètica i la reducció de CO2 és un objectiu per al Complex Industrial de Tarragona. Al voltant del 60% dels costos operatius de les instal·lacions corresponen al consum d'energia, de manera que "seguir avançant en l'optimització energètica millora la competitivitat del complex", destaca la companyia.

L'eficiència energètica en un complex industrial

L'ús eficient de l'energia permet a Repsol utilitzar menys recursos obtenint els mateixos resultats. Aplicat a un Complex Industrial, això s'aconsegueix amb la millora dels processos, optimització diària, reciclatge, l'ús de combustible amb menys contingut en carboni i un consum intel·ligent, és a dir, utilitzar només aquella energia que es necesista realment. 

Les iniciatives que s'estan desenvolupant se centren principalment en l'ús de combustibles amb menys contingut en carboni i en la millora de l'eficiència energètica dels nostres processos productius. Entre altres mesures s'han substituït turbines de vapor per motors elèctrics, s'han pres mesures per a la recuperació de gasos de torxa, integració energètica entre plantes productives, reducció dels productes reprocessats, optimització de les condicions d'operació de les columnes de destil·lació, substitució d'intercanviadors de calor convencionals per noves tecnologies, instal·lació d'aïllament tèrmic en els tancs d'emmagatzematge de productes i realització d'auditories energètiques en les unitats productives.

Reducció progressiva d'emissions a Repsol

A Repsol consideren l'eficiència energètica com "una de les vies amb més potencial per mitigar les emissions de gasos d'efecte hivernacle". Entre 2006 i 2013, la companyia es va comprometre a retallar l'emissió de CO2 en 2,5 milions de tones i a la fi de 2013 va superar amb escreix aquest objectiu, i va aconseguir una reducció de 3,1 milions de tones de CO2. A principis de 2014, es va definir un nou pla de companyia amb l'objectiu de reduir 1,9 milions de tones addicionals al 2020, fins arribar a la meta global de 5 milions de tones. A la fi de 2017, s'ha aconseguit una reducció acumulada de 4,5 milions de tones de CO2.

Notícies relacionades: 

BUTLLETÍ DE NOTÍCIES

Indica el teu correu electrònic i estigues al dia de tot el que passa a la ciutat


El més llegit


COMENTARIS (0)
He llegit i accepto la clàusula de comentaris
Autoritzo al tractament de les meves dades per poder rebre informació per mitjans electrònics