Cookie control
Diumenge, 31 de Maig de 2020

El Port de Tarragona acull 57 creuers i 98.126 passatgers durant la temporada 2018

Aquesta activitat econòmica, que ha crescut en els darrers anys, ha generat un impacte de 7.373.500 euros a la demarcació

14 de Novembre de 2018, per Enric Garcia Jardí
  • Imatge de la roda de premsa de balanç de la temporada de creuers al port de Tarragona, amb el president, Josep Andreu, intervenint.

    ACN

El Port de Tarragona ha tancat la temporada de creuers d'enguany amb l'arribada de 57 vaixells i 98.126 passatgers. Aquestes xifres superen amb escreix les expectatives que es va fixar l'autoritat portuària per al 2018, i representen un 54% més d'embarcacions i un 91% més de persones respecte les dades del passat 2017. Del total de viatgers, el 78% són passatgers en trànsit, i el 22% restant correspon a persones que embarquen o desembarquen a la ciutat.

Amb motiu dels bons resultats, la companyia italiana Costa Cruceros, responsable del 75% dels creuers que passen per Tarragona, té previst operar, a partir de l'any que ve, amb una embarcació amb major capacitat, el vaixell Fortuna, que pot acollir fins a 3.500 persones.

L'activitat econòmica vinculada als creuers ha generat, segons els càlculs del Port, un impacte total de 7.373.500 euros a la demarcació. Entre els turistes que visiten la demarcació per lliure, un 82% afirmen haver gastat en transport, un 53,4% en bars i cafeteries, un 52% en compres (del qual un 43% són 'souvenirs' i un 18% roba) i un 29% en restaurants. La mitjana d'aquest tipus de viatgers és d'uns 26,6 euros per persona.

El president del Port de Tarragona, Josep Andreu, ha destacat el fet que el 93% dels viatgers que porten a terme alguna visita organitzada la facin sense sortir de les comarques tarragonines. "Això demostra que no som una sucursal de Barcelona i que hem sabut presentar en el sector els valors del nostre territori", ha assegurat Andreu, en aquest sentit.

Andreu ha volgut treure pit i ha remarcat que la valoració global dels visitants de la demarcació és d'un notable alt (8,2). Els turistes puntuen amb un 8,6 Tarragona i amb un 8 Reus i Cambrils, fet que indica, segons el president del Port, que "quan som capaços d'ensenyar qui som, agradem". En una línia similar, l'estudi remarca que un 65,4% dels visitants segur que recomanaria l'estada, i un 25,9% ho faria.

Pel que fa a les persones que embarquen o desembarquen al Port, cal tenir en compte que un 17,5% s'allotgen una o més nits a la demarcació abans d'embarcar, i un 11,5% es queden una o més nits després de desembarcar. Segons Andreu, aquestes xifres estan influïdes per l'horari d'embarcament, que és a partir de les 2 del migdia, i que permet que moltes persones no es vegin obligades a pernoctar. Entre els passatgers que fan nit a les comarques tarragonines, un 73,6% opten per instal·lar-se en un hotel, un 9,7% en casa pròpia, un 8,6% en un apartament, un 6,4% en domicilis familiars, un 1,1% per càmpings i un 0,5% en altres tipus d'allotjament.

Es preveuen 110.000 creueristes per al 2019

Andreu també ha presentat les dades que el Port i la resta d’integrants de la taula estratègica dels creuers preveuen per al pròxim 2019. Segons aquest estudi, es calcula que l'any vinent s'instal·lin a la ciutat un total de 65 creuers i uns 110.000 passatgers. Aquest creixement, segons Andreu, anirà acompanyat de canvis en la logística operativa.

Notícies relacionades: 

BUTLLETÍ DE NOTÍCIES

Indica el teu correu electrònic i estigues al dia de tot el que passa a la ciutat


El més llegit


COMENTARIS (0)
He llegit i accepto la clàusula de comentaris
Autoritzo al tractament de les meves dades per poder rebre informació per mitjans electrònics