Dimarts, 23 d'Octubre de 2018

El Port de Tarragona es presenta a un important fira internacional de fruites i hortalisses

El moviment mitjà anual a l'equipament tarragoní és d’unes 160.000 tones de fruita

10 de Febrer de 2018, per Redacció
  • Pinyes, kiwis i plàtans són les fruites més mogudes al Port

    Cedida

El Port de Tarragona ha participat aquesta passada setmana a Fruit Logistica, la principal fira del sector internacional de fruites i hortalisses, que s’ha celebrat a Berlín. Els representants del Port han estat acompanyats per representants de l’empresa concessionària de la terminal de fruita, Fruport, i alguns agents consignataris com Arola Aduanas y Consignaciones. Durant els dies de la fira han aprofitat per visitar els clients habituals del Port en aquest sector "per tal de consolidar càrregues actuals i aconseguir-ne de noves", segons s'ha exposat.

La infraestructura tarragonina "és port de referència en el tràfic d’importació de fruita a nivell europeu i l’objectiu ha estat el d’enfortir vincles comercials amb operadors logístics, importadors de fruita, navilieres que operen habitualment a Tarragona i diferents empreses relacionades amb el sector", s'ha afegit. Amb un moviment mitjà anual d’unes 160.000 tones de fruita (12.000 d’exportació i 148.000 d’importació), el Port de Tarragona té relacions comercials amb 28 països d’arreu del món.

Ha aconseguit també un progressiu posicionament al rànquing de ports espanyols "i, any rere any, afiança els bons resultats tot i el context econòmic", s'ha manifestat. Principals fruites: pinyes, plàtans i kiwis Les principals fruites mogudes a les instal"lacions tarragonines són les pinyes i els plàtans (77.000 tones l'any), provinents bàsicament de Costa Rica i Colòmbia i que arriben setmanalment a la terminal portuària, a més dels kiwis (40.000 tones l'any), que vénen de Nova Zelanda. A més, el Port de Tarragona és 'hub' de distribució de fruita de contra temporada amb altres ports de la Mediterrània.

COMENTARIS (0)