Cookie control
Dilluns, 30 de Març de 2020

El Port de Tarragona redueix en un 34% les emissions de Co2 del parc de vehicles

En sis anys

05 de Setembre de 2019, per Redacció
  • Un dels cotxes de la flota híbrida del Port

    Cedida

Durant aquest any, el Port de Tarragona incorporarà vuit turismes nous, seguint criteris d’eficiència per reduir el consum de combustible. Durant 2019, l’Autoritat portuària (APT) sumarà al seu parc de vehicles un cotxe elèctric, un d’híbrid i sis de gasolina amb tecnologia d’última generació per substituir turismes més antics i de motors dièsel molt menys respectuosos amb l’entorn.

"Aquest compromís del Port de Tarragona amb l’entorn ha permès reduir en un 34 % les emissions de CO2 del seu parc de vehicles en sis anys", s'ha destacat. El 2012, les emissions derivades del parc de vehicles sumaven 131,3 tones de CO2 eq., mentre que l’any passat només van representar l’emissió de 86,8 tones de CO2 eq. Aquesta línia d’actuació és fruit de l’adhesió del Port de Tarragona al programa d’Acords voluntaris per a la reducció d’emissions de gasos amb efecte hivernacle impulsat per l’Oficina catalana de canvi Climàtic, s'ha afegit.

A través d’aquest programa, l’APT calcula la seva petjada de carboni i "estableix un compromís per reduir les seves emissions". En els últims anys (entre 2012 i 2019), l’Autoritat portuària de Tarragona "ha apostat per seguir millorant l’eficiència del seu parc de vehicles", s'ha exposat. El Port de Tarragona "ha aplicat criteris d’eficiència cada cop que ha renovat la seva flota i ha anat incorporant turismes elèctrics i híbrids a la seva flota i retirant els turismes de motors més antics", s'ha assenyalat.

L’aplicació d’aquestes mesures de sostenibilitat ha permès la reducció del consum de combustible en un 19,8% durant aquests darrers anys "tot i gairebé mantenir el mateix quilometratge, que només s’ha reduït un 7%", s'ha precisat des del Port. Actualment, l’APT disposa d’un total de 12 vehicles elèctrics o híbrids que representen el 12% del quilometratge total anual i que formen part d’una flota de vehicles moderna amb les tecnologies de motor més eficients (Euro V i VI).

Notícies relacionades: 

BUTLLETÍ DE NOTÍCIES

Indica el teu correu electrònic i estigues al dia de tot el que passa a la ciutat


El més llegit


COMENTARIS (0)
He llegit i accepto la clàusula de comentaris
Autoritzo al tractament de les meves dades per poder rebre informació per mitjans electrònics