Dilluns, 10 de Desembre de 2018

El Port de Tarragona registra un creixement del 10% en els primers 10 mesos de l’any

Els productes siderúrgics, la pasta de paper, els vehicles i els animals vius són els tràfics amb millors registres

01 de Desembre de 2017, per Redacció
  • L'activitat al Port de Tarragona segueix creixent

    Cedida

El Port de Tarragona ha registrat un creixement del 10% en l’acumulat dels primers 10 mesos de l’any, sent protagonistes els tràfic de productes siderúrgics, pasta de paper, vehicles i animals vius, entre d’altres. Tot i que el mes d’octubre ha estat marcat per un descens del tràfic (19,6%), amb 2,8 M tones, amb les dades acumulades pràcticament totes les partides són positives, segons s'ha exposat aquest divendres.

Des del Port s'ha indicat que l’octubre de 2016 va ser el segon millor mes en l’històric de l'equipament, amb una xifra de 3,5 milions de tones, la qual cosa explica el descens en el mateix període d’aquest any en la comparativa per anys. Si ens fixem només en les dades del mes d’octubre, des del Port s'ha volgut destacar el tràfic de mercaderia general convencional, que creix un 73,9% (161.486 tones), i les unitats de vehicles operades (16.532 unitats), que augmenten un 57,7% respecte el mateix període de l’any passat. Si parlem de dades acumulades, per grups de mercaderies, la majoria de líquids registren una activitat positiva al llarg de l’any (cru, fuel, gas, benzina i propà), amb un creixement d’un 10’6%.

Dels granels sòlids es registra un increment global acumulat del 8,6%. Pel contrari, el tràfic de contenidors en la càrrega general i la de cereals, pinsos i farines en els granels sòlids experimenten un descens del 29,3% i l’11,9% respectivament.

Granels líquids

Malgrat que el mes d’octubre ha significat un descens en el tràfic de cru de petroli i altres productes petrolífers respecte el mateix període de l’any passat, l’activitat en els mesos precedents permet que l’acumulat, amb 18,47 milions de tones, sigui el millor de la sèrie del Port de Tarragona. Si parlem de la càrrega general, destaca el creixement fins el mes d’octubre en el tràfic de productes siderúrgics (8,7%), la pasta de paper (29,4%) i els automòbils i les seves peces (35,3% en tones i 32,7% en unitats d’automòbils turisme).

La mercaderia general convencional (no operada mitjançant contenidors) ha obtingut unes bones dades aquest mes d’octubre, segons ha explicat el Port, amb un creixement del 73,9%, i també en el conjunt de l’any (+ 27,1%). Els principals productes en aquest tipus de tràfic han estat els siderúrgics (335.159 tones), la pasta de paper (423.303 tones) i els automòbils i les seves peces (240.761 T) i les fruites (67.651 tones).

Pel que fa a la pasta de paper, l’evolució del seu tràfic ha estat molt positiva. La major part de la seva operativa es realitza com no contenitzada, 432.303 tones de les 459.237 del total. El mes d’octubre ha estat el de més alta activitat al Port per aquest tipus de mercaderia i l’acumulat fins a octubre manté també aquesta primacia en el rànquing.

COMENTARIS (0)

Reportatges