Dimecres, 16 de Gener de 2019

El Port de Tarragona registra un creixement del 9,5% en els darrers primers onze mesos de l’any

Els productes energètics, la pasta de paper, els vehicles, els pinsos i farratges i els animals vius són els tràfics que més bones xifres han aconseguit

29 de Desembre de 2017, per Infocamp.cat
  • Imatge del Port de Tarragona

    Cedida

El Port de Tarragona ha registrat un creixement del 9,5% en l’acumulat de gener a nombre d’enguany (31,2Mt), sent protagonistes el tràfic de productes energètics, els pinsos i farratges, la pasta de paper, els vehicles, els animals vius i la sal comuna.

En relació a les dades del mes de novembre, cal destacar el tràfic de líquids a doll, que creix un 27,2% (1,8Mt), respecte el mateix període de l’any passat. Aquest mateix tràfic, en l’acumulat també s’ha vist incrementat en un 12%. Pel que fa als sòlids a lloure, tot i que aquest mes ha registrat un descens del 29,7% com a conseqüència de la baixada del carbó, en l’acumulat de gener a novembre el creixement és de gairebé un 4% i que en termes globals s’ha vist compensat amb la important pujada dels cereals, pinsos i farines amb un increment del 65,6% durant el mes de novembre. De la càrrega general, tot i que ha baixat el tràfic de contenidors, el total ha crescut un 9% durant el mes de novembre i gairebé un 4% en l’acumulat dels primers onze mesos de l’any.

Pel que fa al tràfic interanual (novembre 2016 a novembre 2017) el creixement és del 8,15% que demostra el creixement sostingut de la infraestructura logística tarragonina.

Productes energètics

El Port ha registrat un creixement de l’11,9% en l’acumulat de gener a novembre en productes energètics i destaca el petroli cru (+17,7%), el fuel-oli (+18,6%), el gas-oli (+31,8%) i la benzina (+42%). 

Durant els primers 11 mesos de l’any també s’ha incrementat el tràfic de productes químics en un 6%.

Bons resultats de la diversificació

En l’acumulat els vehicles i les seves peces pugen un 31,6% i la pasta de paper un 44,9%. En el sector agroalimentari i ramader destaca un cop més el tràfic d’animals vius que ha registrat un increment important, amb un augment del 27,7% en caps de bestiar i del 65% en tones.

COMENTARIS (0)

Reportatges