Cookie control
Dissabte, 20 de Juliol de 2019

El projecte Nutrisalt es presenta en una jornada tècnica d'olis catalans a l'IRTA

04 de Juliol de 2019, per Redacció
  • Una imatge de la jornada

    Cedida

Agustí Romero, responsable del subprograma d’Olivicultura, elaiotècnia i fruita seca de l’Institut de recerca i tecnologia alimentària (IRTA), va presentar el projecte Nutrisalt a la jornada tècnica 'Els olis de Catalunya. Resultats de la campanya 2018/ 2019' que va tenir lloc aquest passat dimecres 3 de juliol a les instal·lacions de l’Escola agrària Mas Bové, a Constantí.

En concret, Romero va fer referència als objectius de l’operació 4 del projecte Nutrisalt, centrada en la construcció a les instal·lacions de l’IRTA a Mas Bové d’una planta pilot ('cooking lab') per a l’experimentació d’aliments cuinats o enriquits amb oli d’oliva i els seus derivats funcionals i d’un centre d’interpretació de l’ús de l’oli a la cuina al servei dels professionals de la restauració. L’objectiu de la jornada, que cada any organitza el Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació de la Generalitat de Catalunya (DARP), és acostar eines i recursos de suport al sector de l’oli d’oliva.

En aquesta edició la jornada ha comptat amb la presència de més d’un centenar de representants de cooperatives i professionals de Catalunya. La inauguració ha anat a càrrec d’Àngel Xifré, director dels Serveis Territorials del DARP a Tarragona, i tot seguit han tingut lloc diferents intervencions centrades en els olis de màxima qualitat així com una taula rodona per valorar els resultats de la campanya 2018/2019.

La jornada ha acabat amb un maridatge dels olis de les cinc denominacions d’origen protegides (DOP) catalanes (Siurana, Baix Ebre Montsià, Terra Alta, Garrigues i Empordà) amb diferents productes del territori. El projecte Nutrisalt és una iniciativa impulsada per l’Ajuntament de Reus amb la implicació d’Eurecat, la Universitat Rovira i Virgili (URV), la Fundació URV i l’Institut de Recerca i Tecnologia Alimentària (IRTA), amb la col·laboració del teixit empresarial i de diferents ajuntaments del Camp de Tarragona. Compta amb finançament dels fons europeus (50%) i de la Diputació de Tarragona.

Notícies relacionades: 

BUTLLETÍ DE NOTÍCIES

Indica el teu correu electrònic i estigues al dia de tot el que passa a la ciutat


El més llegit


COMENTARIS (0)
He llegit i accepto la clàusula de comentaris
Autoritzo al tractament de les meves dades per poder rebre informació per mitjans electrònics

Reportatges