Dimecres, 16 de Gener de 2019

‘El talent no té sexe’

La quarta edició de fòrum Més Dona se celebra a firaReus

10 de Maig de 2018, per Adrià Díaz Bages
  • Una de les ponències del Fòrum més Dona a firaReus

    Adrià Díaz Bages

'Inspirant grans dones per crear vides i carreres extraordinàries'. Al voltant d’aquest lema ha girat la jornada que ha tingut lloc aquest dijous al vestíbul de firaReus, el quart fòrum Més Dona, una jornada “per potenciar el lideratge i l’empoderament femení, tant en l’àmbit empresarial com en el personal" a partir d'una sèrie de ponències que han abordat àmbits com la feina o la salut, entre d'altres. “La idea va sorgir quan em trobava a una multinacional i pràcticament hi era jo sola. Vaig pensar que s’havien de potenciar i inculcar unes característiques pròpies del lideratge femení”, ha explicat una de les organitzadores, Gemma Gasulla. Amb tot, ha mtisat, la trobada “no és només exclusivament per a les dones”, ja que alguns dels coneixements i temes tractats en l’acte també es poden aplicar al gènere masculí.

El fòrum, que ha obert les portes a les 9 del matí, ha comptat amb la presència de gairebé un centenar de perones que al llarg de la jornada han assistit a les exposicions de ponents i professionals. S'han dut a terme també taules rodones, ‘Expertstalks’, xerrades de motivació empresarial i salut, i fins i tot un petit piscolabis per tots els assistents en una pausa per recuperar forces.

“Els nostres dubtes són traïdors, perquè ens fan perdre oportunitats sense ni tan sols intentar agafar-les”. Amb aquesta reflexió ha conclòs la seva intervenció responsable de Talent de Manpower Group, Juan Carlos Cubeiro, que ha tractat temes com el lideratge, el talent, la intel·ligència emocional o el ‘coaching’ a les empreses i la seva importància. La fundadora de l’empresa Biwel, Estel Mallorquí, ha explicat que, a partir d’una experiència personal, va veure que podria ajudar als altres a sentir-se bé per a poder rendir al màxim, tant a nivell laboral com personal, i així va néixer Biwel, “per conscienciar en matèria de salut a tots els nivells”, ha assegurat la ponent en la seva intervenció. En aquesta línia han intervingut els ponents, on han tingut el seu espai també, a part del món empresarial, personalitats relacionades amb altres àmbits, com la ginecòloga Sofia Fournier, o Sor Lucia Caram, que s’ha centrat en temes com el benestar i el compromís, com “eixos d’una societat sana”.

Dones en societat

“Penso que com a societat encara som immadurs i que no tenim un compromís real de millora”, ha assegurat la religiosa. “Hem de recuperar una mirada global per aconseguir objectius comuns. No es tracta d’homes o dones, es tracta de persones; i el talent no té sexe”, ha manifestat la monja, que ha aportat un punt de vista humanista sobre el benestar, ‘la lluita de sexes’ i el compromís, tot definint-lo com “la creació d’un vincle amb una realitat" que implica tothom per aconseguir un objectiu comú. Compromís no és estar-se assegut al sofà i contribuir a la Marató de TV3. Compromís és deixar-s'hi la pell”, ha puntualitzat per, posteriorment, referir-se al paper de les dones al món laboral i al moviment feminista.

“Hem passat d’un feminisme igualitari a un feminisme carregat de frustració que pot córrer el risc de ser excloent amb els homes. Anem avançant cap un discurs molt més serè on es busca una igualtat real, però encara queda molt camí per recórrer", ha afirmat, tot reivindicant que la nostra és una societat actual, mixta i plural, on s’han de defensar els drets de les persones sense mirar el sexe. “En una societat encara patriarcal, les dones no hem d’esperar que ens donin la paraula, l’hem de prendre per nosaltres”, ha manifestat Caram, molt crítica amb la situació actual del gènere femení i del feminisme actual, però alhora, optimista. "Aquesta situació anirà a millor", ha avançat.

De fet, aquesta creu que algun dia s’arribarà a un punt d’"igualtat total". “Encara hi ha lluites de poder marcades per una mentalitat patriarcal, però això s’ha de deixar de banda. Les dones han de creure en el seu talent, capacitat de lideratge, i senzillament hem de donar un pas endavant, en tots els àmbits, i sobretot deixar de banda la venjança i el populisme per construir un moviment purament reivindicatiu, però necessari”, ha declarat, per concloure amb un desig personal: “Tant de bo arribem a una consciència comunitària, que és el que som".

Notícies relacionades: 

BUTLLETÍ DE NOTÍCIES

Indica el teu correu electrònic i estigues al dia de tot el que passa a la ciutat


El més llegit


COMENTARIS (0)

Reportatges