Divendres, 16 de Novembre de 2018

Els forners de la bona estrella

Els germans Pàmies, del Forn Sistaré de Reus, tornen de Madrid amb un nou reconeixement que els situa entre els millors professionals del gremi estatal

31 d'Octubre de 2018, per Arnau Martínez
  • Xavier i Tomàs Pàmies, del Forn Sistaré

    Arnau Martínez

El Forn Sistaré de Reus està d'enhorabona. El passat dilluns, a Madrid, els germans Pàmies han rebut la segona estrella de la Ruta española del buen pan que els situa entre els 80 millors professionals del gremi estatal. "És un orgull, i això vol dir que estem fent bé les coses", ha exposat als micròfons de LANOVA Ràdio el forner Xavier Pàmies, conegut també com 'el panarra volador' entre amics i clients. "Estem satisfets per haver rebut una distinció com aquesta", ha subratllat per part seva Tomàs Pàmies a l'espai 'Carrer Major'. 

Pa i vermut 'per fer bandera'

"Som forners i de Reus", han assenyalat tots dos per recordar que a la capital de l'estat espanyol s'hi han endut ampolles de vermut Miró "per fer bandera". "Creiem que cada pa és especial, que cada pa ha de recordar un poble, i ens agrada pensar que el nostre és el pa de Reus", ha afegit Xavier Pàmies. Tots dos germans han donat un gran valor al fet de repetir estrella "i més per segon cop consecutiu", ja que "hi ha pocs altres forners que puguin dir, com nosaltres, que han repetit premi". 

A banda, han estat convidats recentment en un congrés internacional de forners que s'ha celebrat a Barcelona i en què han volgut mostrar alguns dels tresors reusencs, com ara la coca amb cireres o la feta amb vermut, "i pans amb avellana", han revelat. El fet d'haver estat l'únic forn de la demarcació distingit a Madrid és l'evidència, segons els Pàmies, "de la capitalitat reusenca" en aquest camp, com en d'altres. Ser ja la cinquena generació del negoci els fa estimar-se el pa, lògicament. "Els nostres avantpassats no menjaven pas, del supermercat. La base de la seva alimentació era el pa", ha manifestat Xavier Pàmies. Amb l'oli i el vi, ha dit, van servir per tirar endavant en temps durs. 

Fermentacions lentes, ingredients naturals i l'estima per l'ofici són la clau del Forn Sistaré. I com s'explica, llavors, que els forns industrials facin la competència als professionals de tota la vida? "Em penso que el pa és quelcom que demana certa pausa, i repòs. I potser la ciutadania va una mica massa ràpid", ha lamentat Xavier Pàmies. Val la pena, doncs, que dediquem una bona estona a degustar el pa de can Sistaré, que fins i tot a Madrid triomfa

Notícies relacionades: 

BUTLLETÍ DE NOTÍCIES

Indica el teu correu electrònic i estigues al dia de tot el que passa a la ciutat


El més llegit


COMENTARIS (0)