Dissabte, 20 d'Abril de 2024

Els hotelers de la Costa Daurada faran l'agost però no evitaran la caiguda

L’ocupació a la Costa Daurada central serà d’un 93% al mes d’agost, però baixa els mesos de juny, juliol i setembre

18 d'Agost de 2015, per Infocamp.cat
  • Els hotelers de la Costa Daurada central asseguren que l’agost no salvarà una temporada dolenta

    ACN

Els hotels de Salou,Cambrils i la Pineda registraran aquest mes d’agost un 93% d’ocupació, similar a la de l’any passat. Tot i aquesta bona xifra, l’ocupació de juliol ha estat del 82,9%, un percentatge que representa un 7% menys que l’any passat, quan va ser del 88,3%, segons les dades oficials de l’Observatori de Turisme del Parc Científic i Tecnològic de Turisme i Oci de Catalunya.

El portaveu de l'Associació Hotelera Salou-Cambrils-La Pineda, Xavier Roig, valora "negativament" aquest inici de temporada. Atès que amb la disminució dels ingressos, al voltant d'un 15%, resultarà un descens d'entre un 20% i un 25%, quant a beneficis. I un 25% d'un any per l'altre "és molt". En canvi, al mes d'agost la reducció es preveu força més inferior i, per tant, es registrarà “una bona ocupació”. Una excepció que confirma la regla,ja que el mes de setembre es preveu similar als mesos de juny i juliol, és a dir, “gens bo”, afirma Roig.

El client rus

Xavier Roig diu que si l'any passat la temporada va ser “bastant òptima, exceptuant algunes circumstàncies negatives, com el pagament de touroperadors russos que es va endarrerir, per exemple, enguany hem tingut (acumulat) menys gent que al 2014, a causa de la punxada del client rus" (49%).

Sobre aquest client, els hotelers asseguren que aquest mes d'agost n'hi ha poc, "menys que l'any passat", perquè "s'ha devaluat la seva moneda". L'equivalència era 47 rubles,un euro, i ara se situa en 72 rubles, un euro. Per aquest motiu, actualment, “un client rus que vingui aquí, si abans li costava qualsevol compra un euro, ara li està costant 1,54 euros”, explica Roig. La capacitat econòmica que té és molt inferior: “No podem esperar que es recuperi a curt termini”, sentencia.

De fet, les estadístiques no enganyen. Si es compara l’acumulat de juny a setembre dels últims tres anys, l’evolució de visitants russos ha baixat: 2013 (33%), 2014 (26,5%) i 2015 (14%), que podria acabar sent del 10% al 12% a final de temporada. En xifres globals, si al2013 venia a Catalunya un milió de russos, enguany en vindran uns 300.000.

Pel portaveu de l’associació hotelera, "esperem que el futur pròxim sigui millor, gràcies als nous sis vols procedents de les illes britàniques, a partir del 7 d'agost. Tant de bo que aquesta circumstància ens ajudi a ocupar una mica millor les nostres places hoteleres", manifesta Roig. Des del sector hoteler, es preveu que el mercat anglès, en part, ocuparà el forat que ha deixat el rus.

Segons les dades de l’Obseravatori, el turisme estranger ha representat aquest 2015 un 65% del total, respecte al 35% de turisme espanyol, que s’ha recuperat. Segons el nombre de visitants estrangers, aquest és l’ordre: Gran Bretanya (21%), Rússia (14%), França (7%), Irlanda (6%), Bèlgica (4%), Holanda (3%) i Alemanya (1%).

La pitjor temporada

Pel sector empresarial hoteler, aquesta “serà la temporada pitjor amb diferència que hem gestionat en els darrers 15 o 20 anys”. De totes formes, els hotelers prefereixen mostrar-se optimistes gràcies a aspectes com “la magnífica inversió de Ferrari Land, la força de PortAventura i el Circ du Soleil” i desitgen “que augmenti la col·laboració entre allò que és públic i privat, eliminant barreres i duplicitats, esperem que el futur segurament que aportarà millors temporades”, conclou Roig.

Notícies relacionades: 

BUTLLETÍ DE NOTÍCIES

Indica el teu correu electrònic i estigues al dia de tot el que passa a la ciutat


El més llegit


COMENTARIS (0)
He llegit i accepto la clàusula de comentaris
Autoritzo al tractament de les meves dades per poder rebre informació per mitjans electrònics