Dimecres, 23 de Maig de 2018

Enric Gil: 'Des de Fabroker protegeixo el benestar dels meus clients'

17 de Març de 2017, per Redacció
  • Enric Gil

    Cedida

Va arribar al món de les assegurances procedent del sector de la confecció i, des de fa 24 anys, ofereix el producte a mida a tots els seus clients. L’Enric Gil està especialitzat en el món empresarial, ha treballat per AON i Protego. Ara ha arribat a Fabroker.eu Corredoria d’Assegurances SA per fer-se càrrec del departament Corporate grans empreses, que la corredoria ha decidit potenciar de manera molt rellevant. L’Enric, un dels homes de Ferreson, sap a la perfecció què dir i què li convé a cada client i a cada empresa.

Enric, com t’inicies, ara fa 24 anys, en el món de les assegurances? 

El meu germà era el director de l’oficina de Gil y Carvajal a Tarragona i va haver de marxar a Sud-Amèrica per motius laborals d’aquesta empresa que, en aquells moments, havia comprat AON. Vaig entrar per suplir la baixa del meu germà i se’m va donar una cartera inicial de clients amb els quals vaig començar. Molts d’aquests clients s’han fet grans i jo sempre he estat al seu costat per oferir-los l’assegurança que més els convenia.

Pensa que a les assegurances vens un producte intangible i ajuda molt la confiança que tens amb els clients. No tens al davant un element físic que puguis mostrar per convèncer, de manera que el contacte amb la persona i aconseguir que es confiï en tu és clau. Puc dir, orgullós i amb humilitat, que porto vint anys incrementant la cartera i que els empresaris amb què parlo confien plenament amb mi i en les companyies que els puc oferir.

Parlem de clients i d’empreses amb facturacions molt importants. Per tant, el nivell de confiança que ha de tenir cada empresari amb tu és total.

Sí, ha de ser així perquè han de confiar en tu al màxim i saber que els ofereixes el millor, treballis amb qui treballis encara que canviïs de corredoria com he fet jo. El món de l’empresa és molt enrevessat. Quan conec un empresari, el primer que he de saber és a què es dedica, quin volum de facturació i de treballadors té, en quins mercats opera o en quins països treballa, per exemple. Tot això ajuda a saber què necessiten i quins productes els pots oferir.

Et poso un cas dels serveis que puc arribar a oferir. Tinc un client que és una empresa amb 450 treballadors. D’aquests, n’hi ha 10 que viatgen molt i els hem fet una assegurança de salut col·lectiva per tots ells que és operativa tot l’any i els serveix per tot el món. Això els dona agilitat, cobertura sanitària mundial, desplaçaments de familiars si tenen un accident a l’estranger i molts altres avantatges.

Aquests senyors tenen el patrimoni empresarial però, a més, tenen també el seu patrimoni personal. A molts d’ells, els faig l’assegurança de salut familiar, la de vida, la dels vehicles o la de la llar, en definitiva des de Fabroker protegeixo el seu benestar.

Ja sé que la llista és molt llarga però, pots dir-me algunes de les empreses que treballen amb tu?

El grup Pere Mata, que és molt important al seu sector; o tot el grup Teixidó que inclou Industries Teixidó, Centre Òptic Teixidó i Fabitex; Olis Ballester de Tortosa, una de les manufactureres d’oli més importants de l’estat, per exemple, són alguns dels clients que em confien les seves assegurances.

Després de la teva etapa a Protego, què et porta a canviar i anar a Fabroker.eu?

Fabroker Corredoria d’Assegurances s’ha especialitzat amb el tema de la Responsabilitat Civil Professional i també amb el retail; tenen sis punts de venda o oficines a tot Catalunya, són molt potents, primera corredoria aquí, molt ben posicionada al rànquing català i també a l’espanyol on és una de les cent primeres; això es molt important, però els faltava el tema de grans empreses. Dins de l’àmbit de l’empresa, estic especialitzat en una assegurança que no tothom coneix en aquesta àrea i és l’assegurança d’impagats. Parlo d’un servei en què assegures les vendes, que són el primer actiu del balanç d’un compte d’explotació. Incorporar aquest servei és molt important perquè és una assegurança de risc i de servei.

Per tant, Enric, podem dir que vens a sumar i a complementar.

Exacte, a això vinc. El de Fabroker.eu és un projecte consolidat, més de trenta anys, que se sustenta en quatre potes i jo puc ajudar a consolidar-ne una. La base d’aquesta pota ja la va generar el Lluís Dalmau, que va arribar aquí procedent d’AON, i ara creix amb la posada en funcionament de la divisió de Corporate que dona sentit a la meva incorporació. A Corporate hi tenen cabuda grans comptes o negocis en tota la seva transversalitat, oferint al client des de la seva assegurança personal, a la de l’empresa o la del consell d’administració.

COMENTARIS (0)

Reportatges