Dijous, 18 d'Abril de 2024

Estudiants de l'ETSEQ-URV reben el premi Messer

07 de Juny de 2018, per Redacció
  • Foto dels guanyadors del Premi Messer 2018

    Cedida

L'Escola Tècnica Superior d'Enginyeria Química (ETSEQ) va ser ahir l'escenari del lliurament del Premi Messer de Messer Ibèrica en la seva 6a edició. L'equip guanyador d'aquesta edició està integrat pels estudiants de segon curs del grau d'Enginyeria Química María Vidiella, David Avilés, Xénia Balagué, Pere Ciré, Samuel Corrals, Indira Propietàries, Roger Porro, Simona Tonevai Xavier Valldepérez.

L'acte va estar presidit per Miquel Àngel Bové, vicerector de Transferència i Innovació de la Universitat Rovira i Virgili en funcions (URV); Montse Ferrando, responsable del grau d'Enginyeria Química; Francisco Montoya, responsable de Comunicació de la AEQT, i Rubén Folgado, director tècnic de MesserIbèrica. Per impulsar el treball en equip i l'aprenentatge enfocat a la innovació, Messer Ibèrica premia cada any el millor projecte del segon curs del grau d'Enginyeria Química de l'ETSEQ.

En aquesta edició, un total de 57 estudiants han optat al premi amb un projecte integrador de totes les assignatures del curs, centrat en el disseny d'una planta de producció sostenible d'àcid acètic. Els participants van defensar les seves propostes davant un jurat compost per representants de Messer Ibèrica i de l'ETSEQ, els qui van avaluar la qualitat dels projectes presentats i, especialment, el seu enfocament en l'ús de gasos industrials en el procés de la planta dissenyada, així com l'aplicació dels gasos resultants del procés.

Montse Ferrando va destacar la rellevància que aquests tipus de projectes tenen a l'escola sent "l'espina dorsal de l'educació dels estudiants, ja que els permet enfrontar-se a reptes que trobaran al món professional", motiu pel qual va felicitar a Messer Ibèrica pel seu suport des de la perspectiva professional del sector. En aquesta mateixa línia, Miquel Àngel Bové va felicitar al professorat de l'etsEQ per oferir als estudiants un aprenentatge que va més enllà de la transmissió de coneixements, per fomentar el treball en equip i per centrar l'atenció en casos pràctics amb projectes com aquest, ja que més endavant "els futurs enginyers aportaran els seus coneixements a la societat i a l'economia a l'hora de buscar solucions per als problemes".

El responsable de comunicació de l'AEQT, Francisco Montoya, va reafirmar el compromís que el projecte ChemMed té amb el sector professional local, i en particular amb la URV, la qual cosa permet reforçar el vincle entre el sector químic i la següent generació de professionals de la indústria del futur, els qui tindran un paper fonamental en el seu desenvolupament. Per la seva banda, Rubén Folgado, com a director tècnic de Messer Ibèrica, va realitzar un breu repàs de la col·laboració amb la URV i de la trajectòria de l'empresa amb motiu del seu 120è aniversari, sent aquesta una metàfora encoratjadora pels estudiants, als qui Folgado va animar a "assumir riscos reals i a mirar al futur sense por" per aconseguir tots els seus objectius.

Més enllà del Premi Messer El premi es convoca en el marc del conveni entre el fabricant de gasos i la URV, i és una iniciativa que consolida l'aposta de Messer per la formació de qualitat dels estudiants vinculada a la pràctica industrial. El 2013, Messer Ibèrica i l'ETSEQ van iniciar una estreta col·laboració guiada per un conveni marc que buscava incentivar als futurs professionals de l'enginyeria química. L'empresa aposta, d'aquesta manera, per l'entorn local a partir d'experiències didàctiques i enriquidores que recolzen la formació de professionals competitius, resolutius, versàtils i innovadors en l'àmbit professional industrial.

També es concedeixen en el marc d'aquest conveni el Premi Messer pel millor expedient acadèmic del màster en Direcció i gestió d'empreses (MBA) i el Premi Work Experience Messer-etsEQ, lliurat en la seva 3a edició el passat mes de maig i pel qual es paga el màster de la persona premiada, a més de supervisar el seu treball i brindar-li l'oportunitat de realitzar les seves pràctiques en la companyia. Així mateix, Messer Ibèrica també organitza per als estudiants de la ETSEQ visites anuals a les seves instal·lacions de producció al Morell (Tarragona).

Notícies relacionades: 

BUTLLETÍ DE NOTÍCIES

Indica el teu correu electrònic i estigues al dia de tot el que passa a la ciutat


El més llegit


COMENTARIS (0)
He llegit i accepto la clàusula de comentaris
Autoritzo al tractament de les meves dades per poder rebre informació per mitjans electrònics