Hisenda accedirà als comptes de 300 grans empreses de Tarragona en temps real

La mesura afecta 8.500 empreses catalanes i 63.000 a nivell nacional, que sumen el 80% de la facturació a Espanya

09 de Març de 2017, per Redacció

  • Imatge de la jornada celebrada aquest dijous

    Cedida

El delegat provincial de l'Agència Tributària (AEAT) a Tarragona, Joaquim Albisu, estima que el nou sistema de Subministrament immediat de la Informació (SII), que entrarà en vigor el pròxim 1 de juliol, obliga a 8.500 empreses catalanes i unes 63.000 a tot Espanya, -que representen el 80% de la facturació-, a subministrar informació sobre els seus comptes en menys de vuit dies, que seran quatre a partir de 2018. "Es calcula que anem a gestionar 30.000 milions de factures a l'any", ha explicat Albisu en una jornada monogràfica organitzada a Tarragona per Mestre Economistes.

En virtut de la nova normativa, aquelles societats que facturen més de 6 milions d'euros han de subministrar en línia les dades de les factures emeses i rebudes. A Tarragona hi ha aproximadament 300 companyies d'aquesta mida afectades pel reial decret, a les que s'han de sumar les inscrites en Règim de devolució mensual (REDEME) de l'IVA, sobretot empreses constructores, i les pertanyents a grups d'IVA.

El sistema de Subministrament Immediat de la Informació, batejat amb les sigles SII, suposa segons el delegat "un canvi de relació per obtenir la informació fiscal fluida i ràpida, que permetrà eliminar burocràcia, reduir els requeriments i agilitzarà les devolucions de l'IVA". Si tant client com a proveïdor utilitzen el nou sistema, l'AEAT "podrà creuar i contrastar les dades des del primer moment". La idea a mig termini és que l'Agència Tributària pugui oferir a les empreses un esborrany de l'IVA com ara ho fa amb l'IRPF.

"Es tracta d'una revolució similar a la viscuda amb l'IVA en l'any 86; a curt termini es produiran disfuncions en els departaments de comptabilitat, però a mig termini aquest sistema farà més àgil i menys feixuc tot el procés burocràtic ", ha valorat Miquel Mestre, director general de Mestre Economistes.

El SII es va començar a provar el passat 2 de gener amb 35 empreses pilot. "No hi ha un pla B i no es posposarà la seva entrada en vigor", ha avançat Joaquín Albisu, que adverteix que hi ha un règim sancionador per als empresaris que no compleixin amb les seves obligacions, si bé "no hi haurà una aplicació immediata a cada petit error".

Etiquetes: 

Notícies relacionades: 

Escriviu el vostre comentari

Regles de participació

Aquest servei es planteja com un espai obert en el qual s'expressen lliurement les opinions de les persones que visiten el web, i no s'ha d'utilitzar per fer desmentits, desinformar o atacar a tercers. Si us cal enviar una correcció per a una notícia, podeu utilitzar el formulari per enviar informació d'interès periodístic. A Reus digital entenem que els lectors d'aquest mitjà són persones respectuoses, amb capacitat per comentar sense necessitat de fer crítica destructiva, provocar o atemptar contra l'honor de les persones. En qualsevol cas, si algun comentari es considera fora de lloc, s'esborrarà. Reusdigital.cat no es fa responsable de les opinions dels comentaristes. Que aquest servei de comentaris es mantingui actiu depèn de les persones que l'utilitzen. Reusdigital.cat es reserva el dret d'emprendre accions legals contra les persones que emetin comentaris injuriosos, que ofenguin la imatge i l'honor de les persones o ataquin l'ordenament jurídic.