Divendres, 22 de Febrer de 2019

Impulsen a Tarragona un programa de formació especialitzada en parcs temàtics per a emprenedors

El projecte 'Enginy' el lidera la Diputació de Tarragona i hi col·labora Port Aventura

06 de Juliol de 2018, per ACN
  • Acte inaugural de l'acte 'Enginy'

    ACN

Els parcs temàtics, amb Port Aventura al capdavant, és un dels sectors estratègics de la demarcació de Tarragona. El projecte Enginy, liderat per la Diputació de Tarragona i amb Port Aventura World com a col·laborador, formarà 12 emprenedors per cercar les oportunitats empresarials dels parcs temàtics a partir de les necessitats detectades i possibilitar la generació d'empreses al sector. Els alumnes, que aquest divendres han donat el tret de sortida al curs, rebran 150 hores de formació especialitzada en emprenedoria i TIC aplicades als parcs temàtics per part d'experts del sector. Els participants provenen d'àrees diverses, com enginyeria informàtica, turisme, administració i direcció d'empreses o publicitat. El projecte també compta amb la participació d'Autoocupació i del Parc Científic i Tecnològic de Turisme

PortAventura World, conjuntament amb altres experts del sector, posarà a l'abast dels participants diversos tutors que els oferiran un total de 70 hores de mentoratge, a través de les quals identificaran i determinaran quines són les oportunitats de negoci reals en aquest àmbit. A més, està previst que els emprenedors visitin el ressort turístic per conèixer de primera mà la seva realitat i puguin testejar les seves propostes in situ.

El diputat delegat d’Emprenedoria a la Diputació de Tarragona, Joan Josep Malràs, ha explicat a l’ACN que el programa, com ja va passar amb el projecte europeu PECT TurísTIC en família, vol ampliar la visió més enllà de les activitats “del món cultural o les grans fàbriques de química”. “Estudiem i mirem tot el que comporta el turisme, quins negocis i feines especialitzades hi ha, i vam veure que tenim un centre molt potent, Port Aventura, que pot generar oportunitats a aquells que busquen un negoci”, ha afirmat.

El president d’Autoocupació, Albert Colomer, ha assegurat que mitjançant ‘Enginy’ es donaran les eines necessàries als participants, que els permetran gestionar “l’adrenalina” d’emprenedors amb seguretat gràcies a la formació i al suport de les institucions. En aquest sentit, els ha encoratjat a que “treguin idees del cap” i acabin presentant un projecte empresarial. En el procés també hi serà present el Parc Científic i Tecnològic de Turisme i Oci de Catalunya (PCT).

La Núria Tous, que va estudiar direcció de màrqueting i gestió comercial, ha explicat que li va cridar l’atenció que el projecte quedés lligat a PortAventura i poder incorporar necessitats del parc a partir de la tecnologia i que per això s’hi va apuntar. Amb tota la formació per endavant, espera entendre què necessita un parc temàtic i poder-ho aplicar amb les eines de teoria i pràctica que li donaran al curs. Abans de començar, però, la Núria ja té alguna idea : “quan anem al parc d’atraccions, esperem que sigui sensacional, i de vegades les llargues cues ho impedeixen”, ha explicat. Així, trobar una solució per aquesta incidència és una de les línies de treball que proposa.

L’Òscar Llisterri, que va estudiar publicitat, espera trobar també una opció de negoci en els parcs temàtics després del curs. “Publicitat i turisme són camins que sempre s’acaben trobant”, ha afirmat aquest participant, que confia poder donar un impuls més gran a Port Aventura a través de la promoció.

 

COMENTARIS (0)

Reportatges