Dilluns, 18 de Febrer de 2019

Joiers i rellotgers de Reus volen avançar l'horari de tarda per acabar abans la jornada

La proposta compta amb el suport del Col·legi Oficial de Joiers, d’Orfebres, de Rellotgers i de Gemmòlegs de Catalunya

05 de Febrer de 2019, per Redacció
  • La mesura es vol fer arribar a altres sectors comercials de la ciutat

    Cedida

Promoure la conciliació familiar i laboral en el sector de la joieria i rellotgeria. Aquest és l’objectiu de la iniciativa presentada per un grup de empreses del sector de Reus i que compta amb el suport del Col·legi Oficial de Joiers, d’Orfebres, de Rellotgers i de Gemmòlegs de Catalunya (JORGC). Aquesta proposta, que busca establir una regulació oficial del sector, "consisteix en reduir l’horari de tancament de les joieries durant els períodes de menor activitat", segons s'ha exposat des d'un comunicat.

La mesura, pionera en el sector de la joieria, pretén sumar la participació de la resta de sectors comercials de la ciutat, així com també de tots els col·legiats del JORGC que ho desitgin. En aquest sentit, el Col·legi ja ha contactat amb les principals associacions comercials multisectorials de Reus. Amb aquesta proposta, l’horari a la tarda s’avança mitja hora, passant a ser d'entre dos quarts de 5 de la tarda a les 8 del vespre, i per tant suposarà finalitzar la jornada comercial mitja hora abans.

El nou horari es mantindrà en els períodes compresos del 15 de gener al 31 de març i de l’1 d’octubre al 30 de novembre. El cap de setmana el tancament no canviarà i continuarà sent a dos quarts de 9 del vespre. També s’ha valorat el creixent debat que especialment a l'Estat es dona respecte als horaris comercials, que estan entre els més llargs d’Europa.

 

COMENTARIS (0)

Reportatges