Dissabte, 20 d'Abril de 2024

La caiguda del preu del cru frena les exportacions al Camp i l'Ebre durant el 2015

La balança comercial de la demarcació es redueix un 30% respecte l'any anterior

03 de Març de 2016, per ACN
  • El preu del cru ha perjudicat les exportacions de les empreses del Camp i l'Ebre

    ACN

La baixada dels preus internacionals del cru ha provocat que el creixement de les exportacions a la demarcació de Tarragona hagi estat només d'un 2,5% durant el 2015, amb un valor de 7.240 MEUR. Així ho ha posat de manifest, aquest dijous, la Cambra de Comerç de Tarragona, que ha presentat el Balanç d'Internacionalització del darrer any. Malgrat això, ha destacat que la indústria química del territori ocupa la tercera posició a l'estat espanyol pel que fa a les exportacions del sector.

Quant a les importacions, amb un valor de 10.340 MEUR, han mantingut una tendència a la baixa. Així, la balança comercial ha reduït el seu valor, respecte el 2014, en un 30,7%. De cara al futur l'ens apunta a països com Grècia o Polònia per obrir nous mercats.

El valor de les exportacions, de 7.240 MEUR, es va incrementar l'any passat en un 2,5%, malgrat que el volum, 6,7 milions de tones, s'hagi reduït en un 2,9%. Les importacions, 10.340 MEUR, continuen a la baixa en un 10,4%, mentre que les tones introduïdes, 17,5 milions, creixen un 6,3% respecte l'any anterior.

Així les coses, la balança comercial redueix el seu valor un 30,7% respecte el 2014, 3.100 MEUR, i el seu volum també cau, un 12,9%, amb 10,8 milions de tones menys.

Les empreses de base local, ha indicat l'ens, augmenten les seves exportacions un 14,3%, sobretot en mercaderies d’alimentació i béns d’equip. També ha destacat l'increment de les exportacions d’aparells mecànics (30%) i vehicles automòbils (33,3%).

L'anàlisi conclou que Tarragona es caracteritza, principalment, com a exportador de productes semimanufacturats, especialment productes químics com matèries plàstiques i productes químics orgànics, els quals representen un 44% del valor total de les vendes exteriors.

El principal sector de compra, en canvi, són els productes energètics, els quals representen un 37% del valor total. Així, els combustibles continuen sent el producte més importat a Tarragona (36,2%), seguit dels productes químics orgànics (9% i, per últim, els vehicles automòbils, que augmenten un 61,7%.

El 82,3% de les exportacions es realitzen dins el continent europeu. El rànquing l'encapçala França (14,8%), seguit d’Alemanya (12%) i Itàlia (12%). Com a noves oportunitats de cara al futur, la cambra assenyala Grècia o Polònia.

Entre els països d’on més s’importa destaca Alemanya (11,8%), al qual es compren productes químics orgànics i aparells mecànics, Algèria (9,1%), des d’on s'introdueixen combustibles, i França (8,1%). Corea del Sud i Marroc són indrets que s'introdueixen amb força com a nous proveïdors de la demarcació.

Notícies relacionades: 

BUTLLETÍ DE NOTÍCIES

Indica el teu correu electrònic i estigues al dia de tot el que passa a la ciutat


El més llegit


COMENTARIS (1)
He llegit i accepto la clàusula de comentaris
Autoritzo al tractament de les meves dades per poder rebre informació per mitjans electrònics

Comentaris

J. A. C. O.  03 de Març de 2016

Diferents lectures.

Embolica que fa fort! Depen com presenten les dades es pot entendre, o no, que el comerç exterior va malament. Els fets demostren que al baixar els preus es ven menys tenint en conta el preu unitari, fet, aquest, que no vol dir que es vengui menys. Hi ha més producció? Hi ha més guanys gràcies al baix preu del petroli per a les empreses? Quina correspondència hi ha entre importacions i producció interior considerant els mateixos indicadors? Les matemàtiques són exactes, les estadístiques es manipulen! Per què?