Dijous, 28 de Març de 2024

La Cambra de Comerç de Reus assoleix amb un acord amb Israel per integrar-se en l’European Business Union

Serà la primera Cambra de l’Estat en formar part d’aquesta plataforma TIC per afavorir els contactes empresarials

13 de Desembre de 2017, per Redacció
  • Imatge de la reunió a Israel

    Cedida

Amb l’objectiu de descobrir noves oportunitats de negoci a Israel,  la Cambra de Comerç de Reus realitza, fins dijous,  una missió comercial a aquest país que s’ha convertit en un dels principals socis d’Espanya a l’Orient Mitjà. En concret, 5 empreses dels rams agroalimentari, químic i metal·lúrgic participen d’aquesta iniciativa que la Cambra ha realitzat amb el suport d’ACCIÓ.

A banda de l’agenda estrictament comercial de la missió, la visita ha permès avançar en l’acord de col·laboració entre les Cambres de Comerç de Reus i la de Beer Sheva. Cal destacar que la Cambra de Beer Sheva representa un dels territoris amb més projecció econòmica del país a causa de la inauguració de CyberSack, el nou parc tecnològic de la indústria cibernètica definit com el Silicon Valley israelià. Entre d’altres concrecions, la reunió amb el director de la Cambra de Beer Sheva, Valery Migirov, ha servit per conèixer l’Eurasian Business Union, una plataforma desenvolupada per la corporació israeliana per connectar empreses i on hi participen organitzacions no únicament d’Israel sinó també de països de l’Est d’Europa i Àsia. La iniciativa compta amb la participació de diverses Cambres dels Estats Units i Canadà i convertirà la Cambra de Comerç de Reus en la primera de l’Estat Espanyol en incorporar-se a aquest projecte TIC per afavorir la relació entre les empreses a nivell internacional. Al respecte d’aquesta incorporació,  el President de la Cambra de Reus, Isaac Sanromà, ha volgut destacar la “visibilitat que aquesta iniciativa pot donar a les nostres empreses a l’hora d’obrir mercat i fer-ho, precisament, en territoris molt atractius atenent les possibilitats de negoci que ofereixen”. La previsió és que l’acord entre les dues institucions se signi a territori català durant els propers mesos.  

Prèviament a aquesta nova aliança, la representació de la Cambra de Reus ha realitzat una reunió de treball a la seu de la Federació de Cambres de Comerç d’Israel a Tel Aviv on s’han establert una sèrie de col·laboracions amb l’objectiu de facilitar la relació empresarial entre les empreses a les que representen. En aquesta línia,  el Director de la Federació de Cambres de Comerç, Zeev Lavie, ha posat l’accent en la realitat econòmica del país i els lligams amb Espanya, que és el principal soci comercial a Europa, per davant de països com França o el Regne Unit. Lavie també ha recordat que les empreses catalanes representen el 30% de les importacions a Israel i ha posat l’accent en les possibilitats que ofereix el mercat per les importacions agroalimentàries atenent, també, el progressiu desenvolupament de l’anomenat foodtech, que és la tecnologia aplicada en el món agroalimentari.

Precisament el President de la Cambra, Isaac Sanromà, ha volgut remarcar les possibilitats que ofereix Israel pel mercat vinícola considerant que el vi té un 0% d’aranzels, el que suposa un avantatge molt competitiu pels cellers del territori i tenint en compte que un 10% de les importacions de vi d’Israel el 2016 van correspondre a producte espanyol. 

A més del President de la Cambra, Isaac Sanromà, la delegació catalana ha comptat també amb la presència de l’Alcalde de Falset, Jaume Domènech, estret col·laborador de la corporació al Priorat. A banda de Lavie, la delegació israeliana ha comptat amb la participació de Moshe Soham, Director General de la Cambra de Comerç Espanya-Israel; Jose Maria Blasco Ruiz, Conseller Econòmic i Comercial de l’Ambaixada Espanyola; Mar Pérez, Directora de l’Oficina d'ACCIO TEL AVIV; Sharon Mermelstein, directora de relacions internacionals de la Federació de Cambres de Comerç a Israel; i Gil Oren, project manager d’ACCIO a Tel Aviv.

L’economia israeliana

D’ençà la formalització de les relacions diplomàtiques d’Espanya amb Israel, les relacions econòmiques han anat progressant de manera sostinguda i han assolit un alt grau de maduresa important.

Israel ha registrat durant els últims anys un significatiu creixement del PIB, superior a la mitjana de l'OCDE i al dels Estats Units, amb un nivell d'atur dels més baixos del món (taxes al voltant del 5%). Tot i els reptes geopolítics que afronta a nivell regional, l'economia israeliana manté una notable fortalesa.

Pel que fa al comerç bilateral, entre gener i abril de 2017, Espanya ha exportat a Israel per valor de 511 milions d'euros, mentre les importacions d'aquest país van arribar a un valor de 252 milions d'euros.

Actualment, el comerç bilateral mostra les seves millors xifres històriques. Les exportacions espanyoles a aquest mercat estan molt diversificades. Automòbils i productes químics són els principals béns exportats. Altres sectors destacats són moda i tèxtil, agroalimentari i fosa.

 

Notícies relacionades: 

BUTLLETÍ DE NOTÍCIES

Indica el teu correu electrònic i estigues al dia de tot el que passa a la ciutat


El més llegit


COMENTARIS (0)
He llegit i accepto la clàusula de comentaris
Autoritzo al tractament de les meves dades per poder rebre informació per mitjans electrònics