Divendres, 19 d'Abril de 2024

La Cambra de Comerç de Reus recomana les empreses que es preparin per a un Brexit 'salvatge'

La corporació celebra una jornada sobre l'impacte econòmic que pot tenir en l'activitat econòmica del territori

03 d'Octubre de 2019, per Redacció
  • Una imatge de la jornada

    Cedida

Buscar mercats alternatius i adaptar-se als obstacles logístics i administratius que suposarà la imminent sortida del Regne Unit de la Unió Europea. Aquestes són les recomanacions que sintetitzen la jornada sobre el Brexit que aquest dijous ha acollit la Cambra de Comerç de Reus. Hi han pres part Guillermo Kessler, Subdirector General de Comerç Internacional de la Secretaria d’Estat de Comerç; Jordi Andreu Solé, Cap de Demarcació de Duanes de l’Agència Tributària; i José Ignacio Pradas, Director Territorial de l’ICEX a Catalunya. També hi ha intervingut Marta Doménech, Coordinadora de la Comissió d’Internacional de la Cambra de Comerç de Reus, que ha constatat “la gran inquietud que hi ha entre les empreses del territori davant dels obstacles que provocarà aquest canvi geopolític als sectors que hi tenen relació comercial, com l’agroalimentari o el turístic”.

Els ponents d’aquesta jornada han coincidit en que el Brexit serà “salvatge” i han descartat un escenari amb acords d’última hora que puguin suavitzar la situació de les empreses que tenen relacions comercials amb aquest país. “El Regne Unit passarà a ser un país amb el que no hi ha cap mena d’acord comercial, i això implica més costos, més dificultats logístiques i administratives. En definitiva, una pèrdua de competitivitat d’aquelles empreses que venen els seus productes al mercat britànic”, ha explicat José Ignacio Pradas.

Pradas ha recordat que el Regne Unit és la tercera economia de la UE i el cinquè soci comercial espanyol, una relació “que és més intensa a les comarques de Tarragona en sectors com el químic, el turístic o l’agroalimentari, que en resultaran especialment afectats”. Pradas ha recomanat a les empreses especialment exposades a aquest brusc canvi geoeconòmic per la seva dependència del mercat britànic que, d’una banda, busquin mercats alternatius i que, de l’altra, es posin en mans d’agents duaners i altres operadors autoritzats per adaptar-se administrativament a la nova situació que, si no hi ha sorpreses, es farà efectiva a partir de l’1 de novembre.

Notícies relacionades: 

BUTLLETÍ DE NOTÍCIES

Indica el teu correu electrònic i estigues al dia de tot el que passa a la ciutat


El més llegit


COMENTARIS (1)
He llegit i accepto la clàusula de comentaris
Autoritzo al tractament de les meves dades per poder rebre informació per mitjans electrònics

Comentaris

J. A. Carricondo  04 d'Octubre de 2019

Qui pagarà?

Com sempre serem els 'indianos' de la Comunitat Europea els que pagarem els plats trencats per una ineficàcia manifesta i palpable. Quin serà el preu? no tenen ni idea tots aquests economistes i polítics.