Dijous, 21 de Març de 2019

La Cambra de Reus distingeix el treball periodístic de Reusdigital.cat

El president del Parlament, Roger Torrent, anuncia durant l'entrega dels Premis Cambra una querella contra el jutge Llarena

13 d'Abril de 2018, per Text: Arnau Martínez/ Fotografies: Fabian Acidres
 • Marc Busquets i Marià Arbonès, en el moment de recollir el premi

  Fabián Acidres

 •  

 •  

 •  

 •  

 •  

 •  

 •  

 •  

 •  

 •  

 •  

 •  

 •  

 •  

 •  

 •  

 •  

 •  

 •  

 •  

L'auditori Antoní Gaudí de firaReus s'ha omplert d'autoritats i de representants del teixit empresarial del territori per acollir l'entrega anual dels Premis de la Cambra de Comerç de Reus. El fil conductor de la gala han estat diversos aniversaris d'esdeveniments locals, com els 75 anys de l'ExproReus, el 50è aniversari de l'abalisament de l'Aeroport de Reus, els 45 anys de la creació de l'actual Llotja de Reus o els 130 de la primera trobada amb el govern de Madrid. La cerimònia ha estat presidida pel president del Parlament, Roger Torrent.

Marc Busquets distingit amb un dels Premis de Periodisme

El primer aplaudiment de la nit ha estat per a l'exsecretari de la Cambra de Comerç de Reus, Joan Josep Sardà qui va traspassar ara fa un any, l'abril de 2017. Després de quatre peces musicals de la cantant Beth Rodergas, acompanyada de Pablo Garrido a la guitarra, la periodista Sílvia Sagalà, conductora de l'acte, ha cridat un per un els primers guardonats, els del Premi de Periodisme. El periodista de Reusdigital.cat, Marc Busquets, ha estat guardonat per l'informe de la situació sobre el mercat d'habitatges de lloguer a Reus, on posava l'accent en la realitat del mercat immobiliari a la ciutat. El director de Reusdigital, Marià Arbonès ha acompanyat Busquets a la recollida en qualitat de director del mitjà.

Els professionals Francesc Gras, del Diari de Tarragona; Dani Revenga, de l'Indicador d'Economia, i Janina Llauradó, de Canal Reus Televisió, també han obtingut el respectiu reconeixement pel jurat del certamen. Els Premis de Periodisme volen reconèixer la tasca dels mitjans per fer visibles les empreses i els sectors amb els quals treballa la Cambra de Comerç.

Premis d'honor, Enològics, Comercials, de Turisme i de Fidelitat

Els Premis d'honor han estat per al Museu de la Vida Rural de l'Espluga de Francolí, l'Hospital de Sant Joan de Reus, Artemi Teixidó, Miquel Colàs, Antoni Pont i Francesc Cabré. Pel que fa als reconeixements a empresa s'ha guardonat Techno Chem Europe, Productos del Café, Esquiados.com, Polichem Grup, Copy Valls, Biotec Security, PGI Group, CV Mèdica, Seibe, Cuina Gestió, Prosegur, Climahorro i Signo. Per la seva banda, els Premis Enològics s'han entregat al projecte empresarial Casa Gran del Siurana, Baronia del Montsant, Vinícola de Sarral, Mas del Botó, Herència Atlès i Rosa Maria Torres.

En la categoria de Premis Comercials, els guardonats han estat Perfúmeria Júlia, Ca La Cova, Xarcuteria Nogales, Espàrrecs i melmelades Foz-Clua i Riera Ceràmica. En l'apartat de Turisme: l'Hotel Centre Reus, el càmping Templo del Sol, càmping Joan, Hostatgeria de Poblet, Rutes Borrell, aparthotel Monral&Spa i la Fira del Vi de Falset. En la categoria de Fidelitat s'ha reconegut el Grup Oliva, Ramon Bergadà Mencanització d'Oficines i Suministres Agrícoles Jardicamp. Per últim, el guardó Llotja de Reus l'han rebut la DOP Siurana, DOP Terra Alta i la DO Avellana de Reus.

Isaac Sanromà reivindica les Cambres de Comerç

El president de la Cambra de Comerç de Reus, Isaac Sanromà, ha destacat la tasca de les Cambres de Comerç: "Toca reivindicar el paper que juguem a l'hora de cohesionar les empreses", "la Cambra és necessària per fer-ho tot més fàcil", ha dit. Dirigint-se a la màxima autoritat actualment a Catalunya, ha indicat la necessitat de "recuperar les nostres institucions per crear estabilitat". Al mateix temps, s'ha referit a les eleccions que s'han de convocar a les Cambres de Comerç, Sanromà ho ha qualificat de "moment transcendent", mentre que ha manifestat un "relleu necessari". Isaac Sanromà encara no ha fet públic si es presentarà a les eleccions, però el discurs de la nit ha semblat de comiat.

El president del Parlament anuncia una querella contra el jutge Llarena

L'acte també ha comptat amb els discursos del president de la Diputació de Tarragona, Josep Poblet, i de l'alcalde de Reus, Carles Pellicer. Poblet ha estat qui ha tornat a encetar un altre dels aplaudiments més efusius de la nit quan ha agraït a Roger Torrent que "en moments com aquests" hagués assistit als premis. Pellicer ha resumit la tasca de la Cambra en quatre paraules: "empresa, oportunitats, progrés i país". També ha destacat el fet que l'entitat encapçali demandes com les inversions en l'aeroport o la xarxa ferroviària.

El president del Parlament, Roger Torrent, ha tancat l'entrega dels guardons. Torrent ha fet una crida a conjurar-se per defensar "els drets civils i polítics que en aquest moment estan sent atacats". Ho ha dit després que aquesta tarda el Tribunal Suprem hagi denegat que Jordi Sánchez assisteixi al ple d'investidura. Torrent ha reiterat l'acord de suspendre el ple i de reunir la mesa del Parlament per formalitzar una querella contra el jutge Llarena. El president del Parlament ha acusat el jutge d'haver escrit "una nova i fosca pàgina" amb el seu veto al diputat de Junts Per Catalunya i d'haver "vulnerat" els drets polítics del Parlament. A més, ha lamentat que, en aquesta ocasió, ho hagi fet "fins i tot saltant-se la legalitat internacional i les mesures cautelars plantejades per les Nacions Unides".

D'altra banda, Roger Torrent ha destacat el missatge d'un dels guardonats, que al recollir el premi li ha dit "endavant!". "L'he interpretat en quatre elements: força, resistència, responsabilitat i mirada llarga, conceptes que es poden extrapolar a les empreses", ha dit. Torrent també ha posat de manifest la "bona tasca" de la Cambra de Comerç de Reus, situant-se "al costat de les empreses i arrelant-se al territori". El màxim mandatari català ha apuntat que "ens trobem en un període complicat i complex", tant en l'àmbit econòmic com en el polític. "Tot i això, i malgrat alguns titulars tendenciosos, el nombre d'empreses amb seu a Catalunya van créixer un 2,1%" l'any passat", ha apuntat. "Sense drets i llibertats fonamentals no hi ha creixement possible", ha sentenciat.

Feu clic sobre qualsevol fotografia per iniciar el passi de diapositives

COMENTARIS (0)

Reportatges