Divendres, 29 de Març de 2024

La Cambra de Reus lamenta l’incendi de la Ribera d’Ebre i ofereix el seu suport a les administracions locals

L’ens reclama polítiques públiques per frenar l’estat d’abandonament de les zones forestals

27 de Juny de 2019, per Redacció
  • Imatge d'una de les zones on està actiu l'incendi de la Ribera d'Ebre, entre els termes municipals de Vinebre i la Palma d'Ebre

    ACN

La Cambra de Comerç de Reus lamenta profundament l’incendi forestal originat el passat dimecres a la Ribera d’Ebre –una de les comarques de la seva demarcació cameral- i que hores d’ara crema sense control havent calcinat ja més de 5.000 hectàrees, amb un escenari dramàtic d’arribar a les 20.000, ja que les condicions meteorològiques continuen sent adverses.

El president de la Cambra, Jordi Just, s’ha desplaçat aquest matí al centre de comandament de Vinebre, on ha pogut parlar amb alcaldes i regidors dels diversos municipis afectats com Vinebre, la Torre de l’Espanyol i Flix, entre d’altres. La Cambra ha ofert la seva col·laboració a les administracions locals en tot allò que necessitin en aquests moments complicats i, molt en particular, a l’hora de reclamar ajuts per pal·liar els efectes de l’incendi un cop es doni per extingit.

Al marge d’aquest oferiment, la Cambra vol aportar una reflexió de caire econòmic sobre el rerefons d’aquest i altres incendis forestals. Un dels factors que contribueixen decisivament a que els focs es propaguin i maximitzin els seus impactes negatius és l’estat d’abandonament dels boscos i els camps. Una situació que és conseqüència del retrocés de les activitats econòmiques agràries i el conseqüent despoblament, dos fenòmens que s’han accelerat en els últims anys deixant unes zones rurals més brutes que són el combustible ideal quan es declara un incendi.

En aquest sentit, la Cambra considera que calen polítiques públiques més decidides de promoció econòmica al món rural. Cal donar més suport al sector agroalimentari perquè la seva activitat –a banda de ser generadora de riquesa i llocs de treball- és un factor clau d’equilibri territorial i protecció de l’entorn natural.

El president de la Cambra, Jordi Just, considera que “entre tots, les administracions i els agents econòmics, hem de crear les condicions perquè les activitats agroalimentàries siguin rendibles i no s’abandonin” i ha fet una crida als consumidors a optar per productes de proximitat “per la seva qualitat, però també perquè això ens ajuda a construir un model de país equilibrat a nivell territorial i que té cura del medi ambient”.

Notícies relacionades: 

BUTLLETÍ DE NOTÍCIES

Indica el teu correu electrònic i estigues al dia de tot el que passa a la ciutat


El més llegit


COMENTARIS (0)
He llegit i accepto la clàusula de comentaris
Autoritzo al tractament de les meves dades per poder rebre informació per mitjans electrònics