Divendres, 22 de Febrer de 2019

La creació d'empreses al maig cau un 8% en relació amb l'any passat

10 de Juliol de 2018, per ACN
  • Les dades fetes públiques aquest dimarts corresponen al passat mes de maig

    Reusdigital.cat

El nombre de societats mercantils constituïdes al maig a Catalunya es va situar en 1.635 empreses, cosa que suposa una caiguda del 8,4% en relació amb al mateix mes de l'any passat, segons l'institut d'estadística espanyol. Tot i aquesta caiguda, Catalunya és la segona autonomia de l'Estat amb el major nombre de creació d'empreses al maig, per rere de la Comunitat de Madrid.

En l'últim any, Catalunya ha vist com mes rere mes es reduïa el nombre de constitució d'empreses només amb l'excepció del passat mes d'abril que es va registrar un lleuger increment del 2,73% per l'efecte de Setmana Santa. Les Illes Balears va ser el territori de l'estat espanyol on més va caure la constitució d'empreses amb una disminució del 16,4% i la regió de Múrcia on més van augmentar amb un 33,2%.

L'Institut Nacional d'Estadística també ha fet referència als sectors d'activitat que han estat més actius en la creació d'empreses. Així, el mes de maig, en el conjunt de l'estat espanyol, (no es faciliten xifres per autonomies), el 20,8% de les societats mercantils creades va correspondre a negocis del sector del comerç i el 15,5% a les immobiliàries, financeres i d'assegurances.

A l'estat espanyol es van crear al maig 8.830 societats mercantils, el 0,5% més que al maig de l'any passat.

Notícies relacionades: 

BUTLLETÍ DE NOTÍCIES

Indica el teu correu electrònic i estigues al dia de tot el que passa a la ciutat


El més llegit


COMENTARIS (0)

Reportatges