Cookie control
Dijous, 09 d'Abril de 2020

La Creu Blanca celebra el Dia mundial de la visió

L'òptica informarà i facilitarà material sobre la prevenció de la salut visual

10 d'Octubre de 2019, per Redacció
  • La Creu Blanca celebra el Dia Mundial de la Visió

    Cedida

En el marc del Dia mundial de la visió que se celebra cada any el segon dijous d'octubre, l'optica La Creu Blanca ha iniciat, aquest dijous, una campanya de prevenció durant la qual repartirà 500 reixetes d'Amsler. La reixeta d'Amsler permet avaluar, de manera senzilla, els primers símptomes d'una possible Degeneració Macular Associada a l'Edat (DMAE) la qual es tracta d'una alteració de la zona central de la retina i és la primera causa de ceguera en adults majors de 50 anys en països desenvolupats. Gràcies a aquest exercici es pot detectar si alguna cosa ha canviat en la nostra visió. A més, les persones interessades en fer aquest exercici per prevenir la DMAE podran sol·licitar la reixeta de forma gratuïta en qualsevol dels establiments de La Creu Blanca fins el proper 31 d'octubre. Cal tenir en compte que quan s'observa la reixeta d'Amsler s'han de veure les línies rectes i que en cas que es vegin tortes o ondulades es recomana fer una revisió visual el més aviat possible.

El Dia Mundial de la Visió se centra enguany en el missatge 'Vision First' (la visió primer) d'acord amb l'important paper que té aquest sentit en el nostre dia a dia i en el desenvolupament dels més petits. El Dia Mundial de la Visió compta amb el suport de l'OMS, la ONU i la IAPB (International Agency for the Prevention of Blindness – Agència Internacional de la Prevenció de la Ceguesa), unes institucions que col·laboren activament per organitzar una campanya amb activitats i esdeveniments en aquests dies.

Per part de La Creu Blanca es vol reforçar el missatge que és important tenir cura de la visió de manera correcta per prevenir possibles malalties visuals, que en alguns casos poden arribar a causar ceguesa. Per aquest motiu, es vol reiterar la idea de la importància de dur a terme aquests controls de la visió regularment per assegurar-nos una bona visió i també una salut ocular adient per així poder remetre a temps, en cas de sospita, a l'especialista. Cal tenir en compte que alguns dels problemes visuals més importants que són causa de ceguesa, com el Glaucoma, poden no mostrar símptomes en un primer estadi.

Segons dades de la IAPB, unes 1300 milions de persones al món viuen amb algun problema o deteriorament de la visió actualment, una xifra que equival a la població total d'Europa, Rússia, Japó, Indonèsia i Austràlia.

 

 

Notícies relacionades: 

BUTLLETÍ DE NOTÍCIES

Indica el teu correu electrònic i estigues al dia de tot el que passa a la ciutat


El més llegit


COMENTARIS (0)
He llegit i accepto la clàusula de comentaris
Autoritzo al tractament de les meves dades per poder rebre informació per mitjans electrònics

Reportatges