Cookie control
Dijous, 18 de Juliol de 2019

La Creu Blanca organitza cursos i tallers per divulgar la importància de la visió en l'aprenentatge

Els problemes de visió són responsables d’un de cada tres casos de fracàs escolar

12 de Setembre de 2018, per Redacció
  • Imatge d'una revisió.

    Cedida

Conscienciats amb la importància de la visió en l'aprenentatge, els optometristes de La Creu Blanca s'han especialitzat en visió infantil i es desplacem a diferents escoles per tal d'oferir-hi xerrades, adreçades tant a pares com a professors o alumnes. La visió, no significa només “veure-hi bé”, sinó que va molt més enllà i engloba un conjunt d'habilitats en les quals els dos ulls han de treballar d'una manera coordinada i eficient per garantir el benestar i correcte desenvolupament dels joves.

Gràcies a aquestes trobades es poden resoldre dubtes, conscienciar sobre l’estreta relació entre rendiment visual i rendiment escolar, mostrar els signes i símptomes que tant a casa com a l’escola poden servir per detectar un problema de visió en un infant, així com transmetre consells sobre prevenció de problemes visuals.

Aquesta companyia inicia el nou curs amb la visita de Dolors Bonet, optometrista de La Creu Blanca de Valls, a l’escola El Lledó de Valls per parlar de visió i aprenentatge amb l’equip docent del centre. La xerrada s’emmarca dins del programa d’Òptica La Creu Blanca '2 ulls per aprendre', que té l’objectiu de fomentar la salut visual infantil a les escoles del Camp de Tarragona.

En aquestes xerrades els professionals transmeten la importància de tenir una bona visió. La visió comprèn tenir un seguit d’habilitats visuals: vista, visió color, moviment ocular, coordinació ulls, enfocament, visió 3D i percepció visual. El conjunt d’aquestes habilitats permeten a les persones veure-hi nítid, enfocar a diferents distàncies, percebre els colors, coordinar els dos ulls, seguir els objectes en moviment, fer salts precisos d’un punt a l’altre, i moltes més accions. Quan hi ha un problema visual és perquè no treballem bé alguna de les habilitats visuals, i no sempre és la vista, per això és important fer una revisió en la qual es valori la visió en tot el seu conjunt.

El paper dels optometristes és molt important per ajudar als alumnes amb problemes d’aprenentatge deguts a problemes visuals. Però no menys que el que tenen les persones del seu entorn, ja que és important saber detectar els possibles problemes visuals per tractar-los el més aviat possible.

La Creu Blanca afirma que continua preparant l’agenda d'enguany de xerrades a diferents col·lectius i escoles. Per més informació poden contactar amb els optometristes de La Creu Blanca (optometristes@lacreublanca.com).

Notícies relacionades: 

BUTLLETÍ DE NOTÍCIES

Indica el teu correu electrònic i estigues al dia de tot el que passa a la ciutat


El més llegit


COMENTARIS (0)
He llegit i accepto la clàusula de comentaris
Autoritzo al tractament de les meves dades per poder rebre informació per mitjans electrònics

Reportatges