Cookie control
Divendres, 28 de Febrer de 2020

La DO Tarragona tanca la verema amb un increment de la producció al seu territori del 7,47% respecte a l’any passat

Les xifres de la collita situen la producció al voltant dels 45 milions de quilos 'i amb una qualitat excel·lent'

28 de Novembre de 2018, per Redacció
  • La DO Tarragona fa un balanç positiu de la verema

    DO Tarragona / JonTC

Un cop finalitzada la verema per part dels més de 2.200 viticultors del territori de la DO Tarragona (les comarques de l’Alt Camp, el Baix Camp, el Tarragonès i una part de la Ribera d’Ebre), el balanç des del seu consell regulador és "positiu, per la qualitat del raïm i també per les xifres de producció". Enguany, les 48.00 hectàrees inscrites a la DO Tarragona han assolit una producció propera als 45 milions de quilos, el que significa un increment del 7,47% respecte a la producció de l’any passat. Pel que fa a la qualitat, aquesta és excel·lent, superant la de campanya anterior.

Des del consell regulador de la DO Tarragona el seu president, Josep Lluís Grogués, destaca aquest increment de la producció com un fet positiu amb l’objectiu d’augmentar la xifra de vins embotellats sota el paraigua de la DO Tarragona, ja que una part de la producció encara important del territori té altres destinacions. La verema va començar la darrera setmana d’agost amb les varietats primerenques i aquesta es va anar desenvolupant fins a finals d’octubre en les zones més tardanes en una verema que la pluja que va caure en alguns moments va impedir que anés més ràpid però tampoc ha implicat cap problema a la vinya ni al raïm.

La producció per varietats

Quant a les varietats blanques, el raïm entrat en el territori de la DO Tarragona predominant és el macabeu (63’9%), seguit de d’altres varietats tradicionals del Camp de Tarragona com la parellada (14’5%), el xarel·lo (9’47%) i el moscatell (6,71%). Per darrere d’aquestes s’hi troba el chardonnay (4,64%) i també la garnatxa blanca (0’30%), exclusivament a la Ribera d’Ebre. Pel que fa a les varietats negres, les xifres estan més repartides.

Destaca l’ull de llebre (39%) i el merlot (26’9%). Per darrere hi trobem el cabernet sauvignon (17’6%), la garnatxa negra (5’83), el syrah (4’54%), el monestrell (2’64%) i el sumoll (0’40%).

Notícies relacionades: 

BUTLLETÍ DE NOTÍCIES

Indica el teu correu electrònic i estigues al dia de tot el que passa a la ciutat


El més llegit


COMENTARIS (0)
He llegit i accepto la clàusula de comentaris
Autoritzo al tractament de les meves dades per poder rebre informació per mitjans electrònics