Cookie control
Dimarts, 04 d'Agost de 2020

La flota d'arrossegament de la demarcació torna a la mar després de la veda amb l'esperança d'un increment de preu

La Confraria de Pescadors confia que l'arribada del turisme ajudi a recuperar les compres de peix fresc

01 de Juliol de 2020, per Redacció
  • Dos pescadors, al Serrallo

    ACN

Les embarcacions de pesca d'arrossegament de Tarragona, de Torredembarra, Cambrils i l'Ametlla de Mar han tornat aquest dimecres al matí a la mar després dels dos mesos d'aturada biològica marcats per la crisi del coronavirus. La incorporació dels 24 pesquers d'arrossegament permet a la flota de la ciutat de Tarragona treballar ja a ple rendiment amb la incògnita de l'evolució que seguiran els preus del peix.

Després de la caiguda prèvia els mesos posteriors a l'inici de la veda de dos mesos, en ple estat d'alarma per la covid-19, la confraria tarragonina confia que l'arribada del turisme i la reobertura d'establiments de restauració pugui ajudar millorar la facturació per la venda de peix fresc. "Esperem que ens surti tot rodó: que aturem el malestar que patim i agafem força peix", ha vaticinat la secretària de la confraria de pescadors de Tarragona, Rosa Sans. La qüestió de la valoració de les captures, després dels dos mesos d'aturada biològica als ports pesquers de la Costa Daurada i el nord de la de l'Ebre continua sent fonamental.

Després de "tocar fons" els preus al mes d'abril, en plena crisi de la covid-19, la territorialització de les vedes, els mesos de maig i juny al zona de Tarragona i durant juliol i agost els ports ebrencs de l'Ampolla cap al sud, incloent el de Sant Carles de la Ràpita, havia ajudat a parar el cop, segons Sans. El fet que les flotes del sud de la demarcació treballessin en solitari aquests dos últims mesos hauria frenat la caiguda. A més, esperen que, després dels estralls del pas del Glòria, el medi marí s'hagi estabilitzat i recuperat possibilitant majors captures. Però el panorama de cara l'estiu depèn, en bona mesura, de la represa de l'activitat turística. "Si no s'obren fronteres, obren els restaurants i no ve el turisme, ho tenim fotut", sentencia la secretaria de l'entitat. Llavors, augura, el mercat de peix fresc podria "caure en picat".

Productes estrella de la flota tarragonina, com el lluç, no tenen la mateixa valoració amb el sector hostaler pràcticament aturat, tot i que durant el confinament va tornar a entrar a les llars de forma més habitual. Encara queda una mica de marge per a productes més valorats, com la gamba, que iniciarà la seva temporada de pesca a partir de l'1 d'agost. També caldrà veure, segons apunta Sans, com evolucionen les vendes de les captures d'arrossegament.

Durant els últims mesos, en els casos del palangre i els arts menors, molts compradors havien optat per adquirir el peix a través d'Internet, en detriment de l'assistència a la llotja. Després de la inestabilitat marina i danys causats pel temporal Gloria, a finals de gener, la crisi del coronavirus ha agreujat la situació en el cas de la flota tarragonina, que va haver d'amarrar a port després de registrar dos treballadors afectats per coronavirus.

Les mesures sanitàries i de seguretat van causar por i problemes a l'hora de treballar en embarcacions com les d'encerclament, on s'apleguen més de deu mariners. Dels més de 40 treballadors de la confraria només quatre van continuar treballant després dels ERTO aplicats.

Notícies relacionades: 

BUTLLETÍ DE NOTÍCIES

Indica el teu correu electrònic i estigues al dia de tot el que passa a la ciutat


El més llegit


COMENTARIS (0)
He llegit i accepto la clàusula de comentaris
Autoritzo al tractament de les meves dades per poder rebre informació per mitjans electrònics