Dijous, 13 de Desembre de 2018

La Generalitat continua esperant la resposta de Foment a la proposta de bonificar el trànsit per l'AP-7

El conseller de Territori i Sostenibilitat, Josep Rull, reitera la seva aposta d'implantar la vinyeta per finançar també el manteniment de "carreteres secundàries i locals"

06 de Juliol de 2017, per ACN
  • Tram de l'autopista AP-7

    El Punt Avui

La Generalitat continua esperant resposta del Ministeri de Foment a la proposta de fer gratuït el trànsit intern per l'AP-7 a les Terres de l'Ebre i el Penedès, al mateix temps que bonificar el pas de vehicles pesants en aquests trams per alleugerir el volum de trànsit de la N-340. "Encara no han respost ni donat senyals de vida", ha declarat, entre incrèdul i resignat, el conseller de Territori i Sostenibilitat, Josep Rull. La mesura plantejada pel Govern, que incloïa també mantenir les bonificacions dels peatges a la circumval·lació de Tarragona, es troba sobre la taula ministerial des de principis d'any.

Segons Rull, seria un "bon mecanisme per alliberar de trànsit la N-340 i permetre que l'AP-7, amb molta més capacitat, pugui absorbir aquesta circulació". A la llarga, però, considera que la solució definitiva passa per l'establiment d'un "nou model de gestió de la xarxa viària" amb la implantació de la "vinyeta". El conseller ha apuntat que l'establiment d'aquesta figura de pagament generalitzat per circular per la xarxa viària permetria "aixecar les barreres" dels peatges i, al mateix temps, fer "bones polítiques de manteniment" i "transferir recursos" per a les "carreteres secundàries i locals".

"Vol dir equilibri territorial. Perquè si parlem d'autopistes i autovies, deixem una part del territori fora", ha precisat. Segons avançat, durant aquest mes de juliol es reunirà el grup de treball creat per la Generalitat per treure conclusions sobre la possible posada en marxa. Una mesura que, d'entrada, l'Estat rebutja

COMENTARIS (0)

Reportatges