Cookie control
Dissabte, 24 d'Octubre de 2020

La Guia Peñín visita Reus per avaluar vins catalans

Un dels tastadors de la publicació, Pablo Vecilla, ha visitat la ciutat per puntuar vins de les DO Catalunya i Conca de Barberà

11 de Març de 2016, per Marc Busquets
  • Pablo Veñín ha visitat Reus per tastar vins de la DO Catalunya i la DO Conca de Barberà

    Marc Busquets

Amb més de sis anys d'experiència com a tastador per a la Guía Peñín, Pablo Vecilla és un dels professions experts que viatgen per tot l'Estat a la recerca dels millors vins del mercat. Vecilla ha estat a l'Estació enològica de Reus per tastar una selecció de vins de la DO Catalunya i la DO Conca de Barberà durant un parell de dies. Aquest dijous al migdia, en ple tast dels prop de 130 vins de la primera denominació d'origen esmentada, ha atès Reusdigital.cat.

Més d'11.000 vins tastats al cap de l'any

"L'únic requisit per a un celler o una DO que vulgui ser inclosa a la guia és que ens faci arribar una fitxa amb les característiques dels seus vins", destaca Vecilla. La Guía Peñín, que anualment avalua més d'11.000 vins de tota la geografia estatal, s'ha consolidat "entre els aficionats al món del vi i els seus professionals". La clau, segons el tastador, es deu a la "senzillesa" dels criteris amb els quals els responsables de la publicació analitzen els vins. "Ho fem entenedor per a tots els públics", assenyala.

A l'hora de definir la qualitat dels vins de la DO Catalunya, Vecilla avança que "es tracta d'una DO que aplega moltes altres DO". "Un Penedès no té gaire a veure amb un Empordà, posem per cas", precisa, "però el cas és que la qualitat està més que garantida", apunta l'expert. L'èxit dels vins del país es deu, al seu parer, "a la bona estratègia comercial de la DO Catalunya" i al fet que són "assequibles, d'una molt bona relació qualitat-preu".

Els vins catalans, d'alta qualitat

Els avenços tecnològics en la producció vinícola i el creixent interès de la societat pel vi també han contribuït a establir "la cultura del vi". "Ara es busca quelcom diferent, l'experiència", diu Vecilla en relació al turisme enològic i a altres activitats obertes al públic per donar a conèixer el sector. En aquest sentit, el tastador de la Guía Peñín celebra l'alta qualitat de les DO produïdes al Camp de Tarragona, tals com la DO Conca de Barberà i la DO Priorat. "El trepat de la Conca m'encanta, és excel·lent, únic", subratlla.

És per tot això que Vecilla creu que "els vins catalans poden competir, per qualitat, en qualsevol mercat internacional". Dit això, Vecilla segueix tastant vins. "M'encanta la meva feina", admet envoltat d'ampolles de tots colors i etiquetatges. Aquests dies, a Reus, n'haurà tastat més de 200. "I al cap de l'any en poden arribar a ser 5.000", precisa. Val a dir, a més, que la Guía Peñín ofereix tot tipus de cursos per iniciar-se en el món del vi. "I en el de la cervesa", conclou Vecilla.

Notícies relacionades: 

BUTLLETÍ DE NOTÍCIES

Indica el teu correu electrònic i estigues al dia de tot el que passa a la ciutat


El més llegit


COMENTARIS (0)
He llegit i accepto la clàusula de comentaris
Autoritzo al tractament de les meves dades per poder rebre informació per mitjans electrònics