Dissabte, 20 d'Abril de 2024

La Llotja de Reus incorpora la garrofa a les reunions de d’inici de temporada dels productes que hi cotitzen

S'ha decidit organitzar, durant els propers mesos, una jornada tècnica

08 de Setembre de 2020, per Redacció
  • Imatge dels assistents a la reunió

    Cedida

La Llotja de Reus ha sumat la garrofa a les reunions d’inici de temporada que cada any s’organitzen amb els representants dels productes que fixen en el mercat d’origen número quatre, que és l’àrea d’influència de la Llotja de Reus, a proposta del sindicat agrari Unió de Pagesos de Catalunya. A aquestes reunions de seguiment, que ja es venien fent en els casos de l’ametlla i l’avellana, s’hi donen trobada els operadors, els sindicats i el departament d’Agricultura per analitzar la situació de cadascun dels sectors i avaluar les previsions per l’actual temporada. Al mateix temps, les trobades permeten "fer pedagogia sobre el funcionament de La Llotja i recollir els suggeriments de tots els participants", s'ha indicat des de la Llotja amb un comunicat.

El sector de la garrofa viu un moment de "bonança, gràcies als preus a l’alça que registra la cotització, però pateix les envestides contínues dels robatoris a les explotacions que s’estan convertint en un mal endèmic pels productors", s'ha exposat. En aquest sentit, els participants a la reunió han condemnat aquests robatoris i, molt especialment, "la pràctica criminal dels anomenats ‘magatzems satèl·lit’ que adquireixen, en el mercat negre, el producte robat per vendre’l, posteriorment, a empreses transformadores".

El sector, s'ha assenyalat, exigeix als compradors de garrofa, tant als magatzems receptors com als transformadors, que demanin la Declaració Única Agrària que demostri la titularitat de les parcel·les d’origen, per tal d’assegurar la traçabilitat del producte per garantir-ne la procedència i, en el supòsit de no poder-ho acreditar, localitzar les partides sostretes.

Els assistents també han coincidit, en un altre ordre de coses, en la "importància" de treballar per avançar en el desenvolupament científic dels conreus de garrofa al territori, "per millorar-ne la qualitat i la productivitat". En aquesta línia s’ha decidit organitzar, durant els propers mesos, una jornada tècnica per analitzar el camí a seguir pel que fa a l’especialització del cultiu. Després de les reunions dels sectors de la fruita seca, la Llotja convocarà properament als actors principals de la taula dels ous. 

Notícies relacionades: 

BUTLLETÍ DE NOTÍCIES

Indica el teu correu electrònic i estigues al dia de tot el que passa a la ciutat


El més llegit


COMENTARIS (0)
He llegit i accepto la clàusula de comentaris
Autoritzo al tractament de les meves dades per poder rebre informació per mitjans electrònics