Dilluns, 10 de Desembre de 2018

La Mesa de seguiment dels fruits secs de la Llotja aprova modificacions de reglament de cara a l'any vinent

És una pràctica que contempla la institució per adaptar-se a la situació de mercat i per donar resposta a les inquietuds dels sectors implicats en l’elaboració de preus

04 de Desembre de 2017, per Redacció
  • La Mesa es va reunir dies enrere

    Cedida

A principis de l’any vinent entraran en funcionament algunes modificacions puntuals en el reglament de valoració dels fruits secs que segueix la Llotja de Reus per determinar les cotitzacions en el mercat dels dilluns. L’última reunió de la mesa de seguiment dels fruits secs a la Llotja va aprovar, per unanimitat i amb el vist i plau de tots els sectors implicats, aquestes novetats en l’actual redactat. La reunió va ser presidida pel director general d’Agricultura de la Generalitat, Carmel Mòdol, i pel president de la Llotja de Reus, Isaac Sanromà, i que també va comptar amb la participació, entre d’altres, del delegat territorial del departament, Àngel Xifré; de la cap dels serveis d’indústries i comercialització agroalimentàries, Isabel Gomar; del cap del gabinet tècnic d’estudis sectorials i responsable de l’Observatori de Preus Agroalimentaris del Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació, Joan Barniol; dels representants dels sindicats Unió de Pagesos i JARC; i de diversos operadors que actualment ja són informadors de la Llotja.

La modificació del reglament és una pràctica que contempla la institució per adaptar-lo a la situació de mercat i, també, per donar resposta a les inquietuds dels diversos sectors implicats en l’elaboració de preus, segons s'ha exposat aquest dilluns des de la Llotja. Com a novetats substancials del nou redactat s’ha de destacar que s’informarà de totes les variacions del preu de l’avellana en gra. Una referència que s’afegirà a la que ja es dóna actualment sobre el preu en closca. La Llotja també tindrà en compte els preus que suggereix l’Observatori com a referència general, tot i que no determinaran necessàriament el valor final de la cotització ni tampoc el possible arrodoniment dels preus.

El president de la Llotja, Isaac Sanromà, ha volgut remarcar la bona sintonia existent entre tots els agents implicats en la modificació del reglament i la predisposició de la institució a l’hora d’assumir aquestes aportacions. “La Llotja sempre ha estat sensible a la realitat canviat del mercat. I el seu reglament és un instrument viu i mal·leable en funció de l’evolució de la situació del sector.

Al marge de les modificacions del reglament, la reunió de la Mesa de seguiment del sector dels fruits secs de la Llotja també va acordar que l’Observatori formi una comissió d’estudi per determinar el cost de trencament (conegut com la maquila), prioritzant l’avellana i, després, l’ametlla. Paral·lelament la Llotja també es va comprometre a incrementar el número d’informadors que puguin aportar els preus de referència en cadascuna de les cotitzacions.

COMENTARIS (0)

Reportatges