Dijous, 17 de Gener de 2019

La Reus Viu el Vi es presenta amb la novetat d'un tast per a professionals

La mostra es farà del 9 a l'11 de juny a la plaça de la Llibertat

01 de Juny de 2017, per Redacció
  • Presentació de la Reus Viu el Vi

    Cedida

Aquest dijous al migdia s’ha presentat la Reus Viu el Vi 2017 a l’Estació Enològica de Reus, seu de la DO Catalunya i de la DOP Siurana. L’acte també ha servit per presentar una de les tapes que s’oferiran a l’àmbit gastronòmic, el 'Tast DO', elaborada pel cuiner Gerson Ribal. En relació als actes previs, enguany la Reus Viu el Vi presenta una novetat important. Es tracta del Tast per Professionals adreçat a distribuïdors, restauradors i prescriptors. Es farà a la Llotja de 10 del matí a 2 de la tarda el dilluns 5 de juny. Permetrà conèixer, en un àmbit més reduït, quines són les propostes que presentaran tots els cellers a la fira.

La Reus Viu –la novena edició de la fira del vi de les DO de la Cambra de Comerç de Reus (DO Conca de Barberà, DO Catalunya, DO Montsant, DOQ Priorat, DO Tarragona, DO Terra Alta, i també de la DO Cava i Vermut de Reus)- se celebrarà del 9 a l’11 de juny a la plaça de la Llibertat amb una ocupació prevista del 100% de l’espai disponible. L’horari de la fira serà divendres de dos quarts de 6 de la tarda a les 11 de la nit, dissabte de 12 del matí a 2 del migdia, de dos quarts de 6 de la tarda a les 11 de la nit el diumenge de dos quarts de 6 de la tarda a les 10 de la nit.

En total hi haurà 46 estands amb 32 cellers, 8 gastronòmics i 6 de l’organització, unes xifres gairebé idèntiques a les de l’any anterior. Enguany hi ha una renovació propera al 20% pel que fa als cellers participants en relació a l’edició 2016. El lot de tast valdrà enguany 13 euros i inclou copa, portacopes, catàleg, 5 tastos de vi i l’opció d’aconseguir l’obsequi de la fira si s’omplen els pètals de la Rosa de Reus tastant un vi de cada DO i col·locant les respectives enganxines que facilitaran els cellers. L’obsequi és el barret oficial de la fira.

L’apartat musical tindrà enguany un caràcter innovador, ja que dos disjòqueis se situaran a cada extrem del recinte punxant música en directe, amb voluntat de generar un espai de confort sonor a banda i banda de la plaça. 

L’acte de presentació de la Reus Viu el Vi ha comptat amb la participació del president de la Cambra, Isaac Sanromà; de l’alcalde de Reus, Carles Pellicer; de la regidora de Cultura i Promoció de Ciutat, Montserrat Caelles; del president de la DO Catalunya, Xavier Pié; del president de la DOP Siurana, Antoni Galceran; i del director de la fira, Carles Tubella.

La DO La Mancha, denominació d'orígen convidada

Des de l’any 2014, i d’acord amb els Consells Reguladors, la Reus Viu el Vi ha convidat a una Denominació d’Origen externa. Enguany serà el torn de la DO La Mancha. Una invitació que sorgeix arran de la participació de la Cambra a Fenavin, la Feria Nacional del Vino, celebrada el mes de maig a Ciudad Real. Això permetrà tastar alguns dels millors vins que elabora aquesta DO que engloba a 250 cellers de les províncies d’Albacete, Ciudad Real, Cuenca i Toledo.

El cònsol general de Bèlgica a Barcelona inaugurarà el certamen  

En la línia de les relacions diplomàtiques que s’han establert durant aquests últims anys de fira amb els representants del Japó i EEUU, enguany l’encarregat d’inaugurar el certamen serà el cònsol general de Bèlgica a Barcelona, Didier Verwaerde. L’acte inaugural es realitzarà el divendres 9, a les 7 de la tarda, i, com és habitual, comptarà amb un element festiu de la ciutat. En aquesta ocasió serà el Basilisc Petit que va ser presentat oficialment durant les últimes festes de Misericòrdia.

Gastronomia amb la DOP Siurana 

L'àmbit gastronòmic de la fira, situat a la part central de la plaça de la Llibertat, inclourà una àmplia oferta de degustacions vinculades al territori i en l’elaboració s’utilitzarà oli de la DOP Siurana. La col·laboració amb el Consell Regulador de l’oli del territori, habitual en les edicions de la Ganxet Pintxo, es reforça enguany. La DOP Siurana presentarà, també, la seva pròpia tapa, el 'Tastet DO', elaborada pel cuiner Gerson Ribal.

D'altra banda, després de les bones sensacions de la primera edició celebrada l’any passat, dissabte al matí es programarà una nova edició de l’Ostrada Solidària, amb degustació d’Ostra Rissada del Delta. En aquesta ocasió els beneficis es destinaran  a la Fundació Esclerosi Múltiple que gestiona l’Hospital de Dia Mas Sabater a la ciutat. La degustació d’ostres que inclou, també, el lot de la fira i la degustació de vi, costarà 7 euros.

 

Enguany també s'aprofita la mostra per fer difusió de la Fira del Vi i del Cava de proximitat de Prades d’aquest proper estiu. 

 

COMENTARIS (0)

Reportatges