Dimarts, 13 de Juny de 2017

La Reus Viu el Vi escalfa motors amb un tast per a professionals a La Llotja

La jornada es converteix en un punt de trobada per als diversos cellers del territori

05 de Juny de 2017, per Marc Busquets
  • El tast professional ha aplegat els cellers participants a la Reus Viu el Vi d'enguany

    Marc Busquets

  • Marc Busquets

La Reus Viu el Vi d'enguany, que tindrà lloc des d'aquest proper divendres i fins al diumenge, ha comptat aquest dilluns amb un acte previ al programa adreçat a professionals del sector. Fins a les 2 del migdia, les instal·lacions de la Llotja han acollit una jornada que ha comptat amb la participació dels cellers del territori amb l'objectiu de convertir-se en punt de trobada per compartir experiències i perspectives de futur. "Està clar que és un bon moment per als vins de casa nostra, potser perquè els cellers estan fent millor les coses i perquè fires com aquesta ajuden a promoure'ls", ha apuntat un dels impulsors de Casa Gran del Siurana, Josep Massó.

Vins que sedueixen a l'estranger

D'aquesta manera, els professionals han pogut tastar vins i vermuts de la demarcació durant tota la cita. És el cas de la sommelier polonesa Mazena Dziuk, que fa un any que és a Falset "per conèixer els vins del Priorat i del seu entorn" amb la voluntat de poder importar al seu país els que més la complaguin. "Són vins amb personalitat i caràcter, i la seva relació qualitat-preu és excel·lent", ha exposat. La producció de les nostres comarques (i, per extensió, de Catalunya) té cada cop més sortida a l'estranger, tot i que l'entesa ha precisat que "a l'Europa de l'Est la gent coneix els vins de La Rioja, però encara no els de les DO Montsant i DOQ Priorat".

Precisament la internacionalització és un dels reptes de futur del sector. Així ho ha revelat des de Cingles Blaus un dels seus responsables, Magí Baiget, amb base a Cornudella de Montsant. "El nostre mercat principal és el territori, i en els últims anys hem consolidat el nostre mercat de Reus. Ara bé, cada cop tenim més clients a l'estranger, en especial a Alemanya i al futur i si tot va bé, a Anglaterra". Baiget ha subratllat, a banda, que accions com la del tast professional d'aquest dilluns són útils "per fer contactes i tancar algunes vendes, com ha estat el nostre cas".

Protagonisme per al vermut local

En clau local, el vermut tindrà també força protagonisme a la Reus Viu el Vi d'aquest proper cap de setmana. La fira, per tant, pot ser un bon aparador per a Vermut Mercadal, des d'on Àngel Gómez ha manifestat que l'auge del seu producte "és una bona notícia perquè anys enrere semblava que havia caigut a l'oblit i que ara la gent jove ha recuperat". "És un aperitiu fàcil de prendre i que obre la gana", ha precisat. La seva carta de presentació tot just té un any de recorregut al mercat, limitat per ara a les fronteres de la demarcació. "Per començar està molt bé, i res és millor que començar a mostrar el que fas que a casa", ha dit acte seguit. Enguany, a més, volen potenciar el seu vermut blanc.

Des de Cellers Unió, Rosa Cabré ha detallat que agrupen fins a cinc diferents denominacions d'origen, quatre de les quals seran presents i a l'abast del públic a la cita reusenca (Montsant, Priorat, Terra Alta i Tarragona). "És una mostra que ens agrada molt i que hem vist créixer des de la primera edició perquè et posa en contacte directe amb el consumidor final", ha celebrat. "El món del vi va a l'alça, i això a Reus s'ha sabut entendre. És una cita a l'aire lliure, està de moda i ve molt de gust fer una copa ara que s'acosta el bon temps", ha assenyalat just abans de recordar que "el 60% de la nostra producció" ja es dirigeix a l'estranger. "Europa, Àsia i Estats Units són mercats potents per a nosaltres", ha conclòs.

Feu clic sobre qualsevol fotografia per iniciar el passi de diapositives

Reus Viu el Vi tast professional La Llotja de Reus Reusdigital
COMENTARIS (0)

Reportatges