La varietat de vi Trepat, autòctona de la Conca de Barberà, s'emmarca dins la guia de vins mundial, la Guia Parker, superant a través de cinc exemplars elaborats a partir d'aquest model de producció els 90 punts. Aquesta guia està considerada referent mundial en el món vinícola i, per primer cop, posiciona el vi Trepat amb una qualificació com l'actual.
El Trepat s'ha presentat amb tres referències reconegudes per sobre dels 90 punts, totes elaborades al Viver de Celleristes de Concactiva. Els cellers Molí dels Capellans i Gatzara han vist aquesta setmana com els seus trepats s'alçaven amb unes puntuacions que oscil·laven entre els 92 i 91 punts: concretament, els vins distingits són l’Il·lustríssim Trepat Reserva 2010 de Molí dels Capellans i el Trepat 2013 de Gatzara Vins, amb 92 punts cadascun; i, per últim, el Trepat 2013 de Molí dels Capells també ha obtingut l’excel·lència amb 91 punts.
Els Bassots, Les Paradetes i La Llopetera del Celler Escoda-Sanahuja, apareixen una altre cop entre els millors de Parker. La puntuació rebuda del Celler Mas Foraster a les seves 5 referències a la llista: un blanc i quatre negres.
La Denominació d'Origen de Conca de Barberà ha aconseguit una nota mitjana de 89,39 i queda entre les tres primeres Denominacions d'Origen catalanes en l'elaboració de vins no espumosos. De fet, s'ha vist superada per la Denominació d'Origen de Qualitat (DOQ) del Priorat, que ha arribat al 90,61; la Denominació d'Origen Cava amb un 89,84; i ha quedat empatada amb la DO Penedès, la qual ha obtingut un 89,40.
El vi millor puntuat de la Conca ha estat el Grans Muralles 2015 de Torres, amb 93 punts. Entre els vins de la Conca més ben puntuats trobem Els Bassots del Celler Escoda Sanahuja i el Torres Milmanda de Bodegas Torres. Un altre vi que supera els 90 punts és el trepat del Celler Mas Foraster amb el seu Josep Foraster Trepat 2012 que situa la varietat autòctona de la Denominació entre els vins qualificats d’excel·lents.
Autoritzo al tractament de les meves dades per poder rebre informació per mitjans electrònics