Dimarts, 23 d'Abril de 2024

L'AEQT subratlla davant tres eurodiputats la importància de reduir els costos energètics

El sector químic reclama la transposició de la directiva que fa referència a la Xarxes Tancades de Distribució Elèctrica

19 de Maig de 2017, per Redacció
  • Reunió entre representants de l'AEQT i els tres eurodiputats

    Cedida

Els diputats del Parlament Europeu, Santiago Fisas (Grup del Partit Popular – Demòcrata-Cristians), Jordi Solé (Grup dels Verds/Aliança Lliure Europea) i Ramon Tremosa (Grup de l'Aliança dels Demòcrates i Liberals per Europa), han visitat les instal·lacions de l'Associació Empreasrial Química de Tarragona (AEQT), aquest divendres al matí, per tal d'interessar-se per l'actualitat del polígon petroquímic del Camp de Tarragona i la problemàtica relacionada amb els costos energètics. Els eurodiputats han vingut acompanyats per la Directora de l'Oficina del Parlament Europeu a Barcelona, Maria Teresa Calvo.

La directora general de l'AEQT ha subratllat als assistents la importància de la indústria quuímica tarragonina dins del panorama espanyol i continental i ha recordat que Tarragona produeix el 25% de la química que es fa a Espanya i que acull el polígon industrial més important del sud d'Europa i de tota la Mediterrània. Entre les xifres de sector presentades als eurodiputats, també s'ha fet incís en l'estabilitat del sector durant la crisi o les fortes perspectives de creixement que té per endavant aquesta indústria a nivell mundial.

Ha estat, però, el president de la Comissió d'Energia de l'AEQT, Ruben Folgado, qui ha entrat en matèria energètica i ha presentat com afecta el cost de l'electricitat a la competitivitat de les empreses del polígon petroquímic de Tarragona. Folgado ha explicat que la situació del sistema energètic espanyol deixa amb molt desavantatge les empreses respecte els seus competidors europeus. Un desavantatge que és veu agreujat per la no transposició de l'article 28 de la Directiva Europea 72/2009, que és la que fa referència a la Xarxes Tancades de Distribució Elèctrica.

Aquest article, que sí ha estat transposat a països com Alemanya, Holanda o Bèlgica, contempla que els polígons químics integrats, com ho és el tarragoní, puguin disposar d'aquesta figura, un fet que aportaria eficiència energètica i competitivitat a una indústria que vol atraure inversions futures al territori.

Tant Ruben Folgado com Teresa Pallarès han reiterat la importància d'aquesta figura per poder competir en igualtat de condicions amb la resta de països industrials d'Europa, un fet que afavoriria l'atracció d'inversions futura.

Notícies relacionades: 

BUTLLETÍ DE NOTÍCIES

Indica el teu correu electrònic i estigues al dia de tot el que passa a la ciutat


El més llegit


COMENTARIS (0)
He llegit i accepto la clàusula de comentaris
Autoritzo al tractament de les meves dades per poder rebre informació per mitjans electrònics