L'empresa química IQOXE inverteix 10 MEUR en una nova planta al polígon de Tarragona

La companyia incrementarà la producció de derivats de l'òxid d'etilè en gairebé 50.0000 tones

15 de Març de 2017, per ACN

  • Dos operaris a la sala de control dels reactors i l'àrea de producció de derivats d'òxid d'etilè de l'empresa IQOXE a la Canonja (Tarragonès), en una visita programada per la posada en marxa d'una nova unitat

    ACN

  • ACN

L'empresa Indústrias Químicas del Óxido de Etileno (IQOXE) ha inaugurat aquest dimecres una planta amb una inversió superior als 10 milions d'euros. Aquesta nova unitat permetrà incrementar la producció en 45.000 tones de derivats de l'òxid d'etilè -fins ara a l'antiga unitat només se'n produïen 3.000-, davant la forta demanda del mercat. De fet, aquestes tones "ja estan gairebé compromeses amb els nostres clients, que són la indústria química catalana i les químiques més importants del món", ha assegurat, satisfet, el conseller delegat d'IQOXE, José Luís Morlanes. Aquesta planta, ubicada a la Canonja (Tarragonès), es va posar en marxa l'any 1978 i va passar per diverses mans, com la multinacional Shell o La Seda de Barcelona. Amb una producció global de 140.000 tones d'òxid d'etilè anuals, la companyia es reafirma com a líder en la fabricació de derivats al sud d'Europa.

L'òxid d'etilè s'empra per netejar els instruments quirúrgics. És només una de les múltiples aplicacions d'aquesta matèria intermitja, que es pot vendre "pura" o a través de derivats -que es destinen a sectors tan diversos com la cosmètica, aïllants per a la construcció, el sector de l'automòbil i la indústria farmacèutica. A la planta d'IQOXE a la Canonja, dins del polígon petroquímic de Tarragona, es produeixen un total de 140.000 tones anuals d'òxid d'etilè. És l'únic productor d'òxid d'etilè i glicols a Espanya i Portugal.

Amb la nova unitat es consumiran 20.000 tones d'òxid d'etilè per produir 45.000 tones més de derivats, doblant-se així la capacitat que es tenia fins ara. La planta incorpora un reactor d'última generació -s'afegeix als tres actuals que ja tenia aquesta indústria química, amb una capacitat productiva de derivats de fins a 100.000 tones. La nova planta substituirà una antiga unitat on es produïen només 3.000 tones anuals. Aquesta ara es destinarà a productes d'alt valor afegit per a les farmacèutiques.

"Pràcticament la meitat del què produïm aquí es queda al polígon petroquímic de Tarragona, i el 80% de les matèries primeres que utilitzem vénen de plantes del polígon", ha dit Morlanes. El conseller delegat d'IQOXE ha reclamat una major implicació de l'administració en la química tarragonina, així com l'arribada de l'alta velocitat. Està previst que la planta estigui a ple rendiment abans de l'estiu, si bé només crearà entre 3 i 4 llocs de treball -un increment del 3% de la plantilla actual, que és de 120 treballadors.

Feu clic sobre qualsevol fotografia per iniciar el passi de diapositives

reusdigital.cat Reus Diari Digital química inversió

Etiquetes: 

Notícies relacionades: 

Escriviu el vostre comentari

Regles de participació

Aquest servei es planteja com un espai obert en el qual s'expressen lliurement les opinions de les persones que visiten el web, i no s'ha d'utilitzar per fer desmentits, desinformar o atacar a tercers. Si us cal enviar una correcció per a una notícia, podeu utilitzar el formulari per enviar informació d'interès periodístic. A Reus digital entenem que els lectors d'aquest mitjà són persones respectuoses, amb capacitat per comentar sense necessitat de fer crítica destructiva, provocar o atemptar contra l'honor de les persones. En qualsevol cas, si algun comentari es considera fora de lloc, s'esborrarà. Reusdigital.cat no es fa responsable de les opinions dels comentaristes. Que aquest servei de comentaris es mantingui actiu depèn de les persones que l'utilitzen. Reusdigital.cat es reserva el dret d'emprendre accions legals contra les persones que emetin comentaris injuriosos, que ofenguin la imatge i l'honor de les persones o ataquin l'ordenament jurídic.