Dissabte, 23 de Febrer de 2019

L'obra residencial de nova construcció es triplica a Reus durant el primer semestre

Són dades del COAATT, comparades amb l'activitat del sector durant el mateix període de l'any passat

03 de Juliol de 2018, per Redacció
  • Durant el primer semestre d’aquest any s’han construït 351 nous habitatges a la demarcació

    Cedida

Les dades del sector de la construcció relatives al primer semestre d’aquest any "conviden de nou a l’optimisme i indiquen que hi ha una recuperació permanent", segons el Col·legi d’Aparelladors, Arquitectes Tècnics i Enginyers d’Edificació de Tarragona (COAATT). Les xifres d’activitat del sector, que s'han donat a conèixer aquest dimarts i que comprenen el període entre el gener i el juny d’aquest any, "gairebé s’han multiplicat el nombre d’obres noves residencials i s’ha produït un augment considerable de rehabilitacions".

Pel que fa a l’obra nova residencial, durant el primer semestre d’aquest any s’han construït 351 nous habitatges, "quasi el doble que en el mateix període de l’any 2017, quan se’n van construir 188", s'ha detallat. Els increments "són significatius a gran part dels municipis de les comarques de Tarragona",  però passen a ser "molt importants" a alguns punts concrets com a la ciutat de Tarragona (on la xifra s’ha quadruplicat ) o a Reus i Cambrils (on s’ha triplicat el nombre de noves construccions d’obra nova residencial).

Com indiquen les dades del COAATT, també "és destacable" l’augment de les obres de rehabilitació que aquest primer semestre d’any se situa al 8% més respecte al mateix període de l’any passat. Durant els primers sis mesos del 2018, s’han iniciat 496 obres de rehabilitació que, no cal oblidar-ho, "ha estat un dels factors que ha permès sobreviure a part del sector de la construcció en els moments més durs de la crisi econòmica", tal i com s'ha subratllat des del COAATT.

Per poblacions, on més ha crescut la rehabilitació ha estat a la ciutat de Tarragona, mentre que a Reus ha caigut sensiblement, un 5%. Pel que fa a construcció no residencial, s'ha detectat un augment del 25% en el primer semestre d’any, sempre relacionat amb la mateixa època de l’any passat, destacant que les obres més habituals són per construir "magatzems, naus industrials, espais d’us agropecuari o, en la majoria de casos, piscines i instal·lacions esportives", s'ha detallat.

COMENTARIS (0)

Reportatges