Cookie control
Divendres, 10 d'Abril de 2020

MAXAM i la URV signen un acord de col·laboració per a la creació de llocs de treball

La universitat entrarà a formar part del programa de beques MAXAM Scholarship Program, adreçat a alumnes del Màster d'Enginyeria Química

02 de Gener de 2019, per Redacció
  • Imatge d'un professional de NITRICOMAX.

    Cedida

L'empresa tecnològica global MAXAM, present a Tarragona a través de NITRICOMAX, i la Universitat Rovira i Virgili (URV) han anunciat aquest dimecres un acord de col·laboració per mitjà del qual ambdues entitats es comprometen a fomentar l'intercanvi d'experiències i coneixements. Com a punt fonamental de l'acord, la URV entrarà a formar part del programa de beques MAXAM Scholarship Program, organitzat per la direcció de tecnologia de la companyia i adreçat a alumnes del Màster d'Enginyeria Química.

Els alumnes de l'Escola Tècnica d'Enginyeria Química de la URV que així ho desitgin podran optar, a partir d'ara, al programa de beques de MAXAM, que té com a objectiu principal facilitar la incorporació dels estudiants a la vida professional. Al llarg de sis mesos, els alumnes realitzaran al mateix temps les pràctiques d'empresa i el treball de final de màster, tutoritzat per un professional de l'empresa. La convocatòria per a la 9a edició del programa es mantindrà oberta, enguany, fins al dia 15 de gener.

"Els enginyers de processos treballaran en col·laboració amb professionals de MAXAM en projectes amb gran aplicació pràctica en matèria de qualitat, medi ambient i seguretat. En altres edicions del programa, el 80% dels alumnes han acabat incorporant-se a les files de la companyia. De fet, molts d'aquests estudiants en pràctiques han tingut com a primer desafiament professional la materialització del seu treball de final de màster. Cal tenir en compte que diversos professionals de la plantilla de NITRICOMAX són antics alumnes del programa", ha explicat César Valero, director de la planta de MAXAM a Tarragona.

Màster d'Enginyeria Química de la ETSEQ

L'Escola Tècnica Superior d'Enginyeria Química (ETSEQ) té com a missió la formació integral dels seus alumnes, que inclou no tan sols la competència tècnica, sinó també la capacitat professional, que es concreta a través de la formació específica en lideratge, treball en equip, iniciativa i innovació. El màster d'Enginyeria Química, impartit totalment en anlgès, ja planteja la realització d'un període de fins a 6 mesos a la indústria per tal de realitzar-hi un treball de final de màster basat en un projecte industrial real i concret.

La iniciativa de MAXAM encaixa perfectament en el disseny del màster i, per tant, els seus estudiants podran gaudir de l'oportunitat que ofereix l'Scolarship Program. D'aquesta manera, MAXAM entra a formar part del grup d'empreses del programa Work Experiencie de la ETSEQ en el si del qual els 30 estudiants del màster porten a terme periodes professionalitzadors en les indústries del sector químic, no solament en el polígon petroquímic de Tarragona, sinó també en altres indústries europees i mundials. El màster d'Enginyeria Química de la ETSEQ és una plataforma que permet una formació de primera línia i que possibilita l'accés al món professional i, en conseqüència, el creixement econòmic del país.

MAXAM Scholarship Program

MAXAM Scholarship Program ha estat pioner a l'Estat espanyol, tant per la seva aproximació com per la metodologia aplicada, promovent valors empresarials com ara l'esforç, el compromís, la seguretat, el treball en equip, la col·laboració i el suport entre professionals.

El programa respon al compromís de la companyia amb la introducció dels joves titulats a la vida professional. Per tal d'acomplir amb aquest objectiu, aposta per una formació integral, que combina la capacitació tècnica amb la formació en valors. Així, doncs, engloba tres línies bàsiques de treball: el component humanístic, centrat en l'educació en valors professionals com el treball en equip i la presa ètica de decisions; el component tècnic, que s'articula al voltant del treball de final de màster dels alumnes, i un component experiencial, que amplia el coneixement tècnic. Els alumnes viuen en pròpia pell el dia a dia de l'empresa, tant a les oficines centrals com en les instal·lacions productives. D'aquesta manera, poden visitar diverses de les més de 80 plantes que la companyia té arreu del món.

NITRICOMAX: més de 40 anys a Tarragona

Adquirida per MAXAM l'any 2013, la planta de NITRICOMAX està present a Tarragona des de fa més de 40 anys. La seva activitat se centra en la producció d'àcid nítric, una matèria primera fonamental per al desenvolupament i el progrés econòmic de la societat.

A banda de l'elaboració de materials energètics, l'àcid nítric s'aplica, per exemple, en la indústria alimentària, la indústria electrònica, la fabricació de medicaments, la producció de colorants i additius, la producció de fertilitzants i el gravat artístic. La planta de NITRICOMAX fabrica àcid nítric sota els màxims paràmetres de qualitat, seguretat i protecció del medi ambient. En els darrers cinc anys, la companyia ha portat a terme una inversió de 6 milions d'euros en la millora de les seves instal·lacions.

Notícies relacionades: 

BUTLLETÍ DE NOTÍCIES

Indica el teu correu electrònic i estigues al dia de tot el que passa a la ciutat


El més llegit


COMENTARIS (0)
He llegit i accepto la clàusula de comentaris
Autoritzo al tractament de les meves dades per poder rebre informació per mitjans electrònics

Reportatges