Divendres, 29 de Març de 2024

Més cellers i més 'showcookings' a la 10a edició de la mostra 'Cambrils, entrada al país del vi'

Entre l'11 i el 13 d'octubre al parc del Pescador

02 d'Octubre de 2019, per Redacció
  • Imatge d'arxiu d'una anterior edició de la fira

    Reusdigital.cat

La Mostra del vi i gastronomia 'Cambrils, entrada al país del vi' arriba a la seva 10a edició amb "més cellers, més oferta lúdica i 'showcookings'". De l'11 al 13 d'octubre, l'esdeveniment omplirà el parc del Pescador de degustacions de vi i gastronomia, tastos guiats, tallers familiars, actuacions musicals, castells i altres activitats. La mostra, organitzada pel Patronat municipal de Turisme amb el suport de la Cambra de Comerç de Reus, pretén potenciar el vi i les Denominacions d'origen catalanes "com a binomi perfecte a la gastronomia cambrilenca". L'horari, que enguany s'ha ampliat, serà d'11 del matí a 3 de la tarda i de 6 de la tarda a les 11 de la nit.

En aquesta mostra es podrà degustar una varietat dels vins que aportaran 25 cellers (sis més que l'any passat) de les diferents DO de la demarcació. Les tapes i degustacions gastronòmiques aniran a càrrec dels restaurants Can Bosch, Taller 9, Petit Vegan, Plan B, El Tamboret, Factory Burguers, M'Art, La Stiva i Daniel Salinas, juntament amb l'associació gastronòmica Societas Coqvinària de Cambrils, que s'encarregarà dels 'showcookings' de diumenge. A més, per primera vegada la mostra inclourà la final del 'vermuting', que comptarà amb la participació de Miramar, Rincón de Diego, l'Original Experiències Gastronòmiques, Mar del Priorat, Ches Burger i Estival Eldorado Resort.

Com cada any, les persones visitants podran gaudir també dels tastos guiats de vi programats per les dues primeres tardes i que enguany estaran maridats amb la gastronomia que s'ofereix al recinte de la fira. Com a la darrera edició el sistema de compra de tiquets és a través de fitxes o 'tokens', que en cas dels tastos de vi són 'glups' i en el cas de les tapes són 'nyams'. El lot d'una copa i la bossa té un preu de 3 euros; el de quatre 'glups' (tastos vi), 6 euros; el de 10 'glups', 12 euros; un quart lot inclou quatre 'nyams' (tapes), 9 euros; el lot de 10 'nyams', 22 euros. Un úbic 'glup' valdrà 2 euros, i un 'nyam', 2,50.

Activitats gratuïtes 

A la mostra no hi faltaran les activitats adreçades als més petits. S'oferiran gratuïtament uns tallers infantils de cuina saludable en horari de 11 del matí a 1 del migdia i de 6 de la tarda a 8 del vespre, on els infants aprendran a fer amanides, vermut i tapes amb raïm i, el darrer dia, un berenar tradicional com el pa amb vi i sucre. A més, la mostra comptarà amb la tradicional actuació castellera dels Xiquets de Cambrils i els Castellers d'Altafulla, el diumenge 13, a dos quarts d'1 del migdia, i l'actuació del grup de timbalers Cop de Cap, el dissabte 12 a dos quarts de 2.

Pel que fa a l'oferta musical, enguany s'han ampliat a la fira les actuacions en directe i cada vespre hi haurà dues actuacions (excepte diumenge). El divendres a dos quarts de 8 del vespre actuaran els alumnes de l'Escola de música de Cambrils amb la Big Band i una hora més tard la Stromboli Jazz Band. El dissabte pujarà a l'escenari el grup de música cubana Son la Exclusiva (a dos quarts de 8) i el duet musical de versions Angel dust a les 9 del vespre.

Diumenge la fira acabarà amb una sessió de música 80's & 90's amb DJ Va de So. D'altra banda, continua la col·laboració del cinema La Rambla de l'Art, amb el 2n Cicle de cinema enogastronòmic de Cambrils. El divendres 11 a dos quarts de 9 del vespre es projectarà el film 'Una receta familiar' i seguidament hi haurà un tast de vins. El dissabte 12 a les 8 del vespre es podrà veure la famosa producció 'El Festín de Babette', guanyadora d'un Òscar a la millor pel·lícula de parla no anglesa al 1987.

El preu d'aquestes sessions és de 7 euros i inclourà la pel·lícula més una degustació de vi o cava de diferents cellers de la mostra que col·laboren amb la iniciativa.

Una de les novetats més destacades són les dues xerrades culinàries a càrrec de l'associació Socitas Coqvinària Cambrils titulades 'La ciència a la cuina' i 'De Gvstibvs, què menjaven els romans' a la zona de la pèrgola el dissabte i diumenge al migdia. Les presentacions aniran acompanyades dels 'showcookings' de diverses receptes que després el públic podrà degustar a la seva carpa per un 'nyam'.

A més, en aquesta desena edició se celebrarà la final del 'vermuting', on els sis finalistes dels millors plats i tapes amb vermut es disputaran el premi de 1.000 euros atorgat per vermuts Miró. Aquesta final es durà a terme el diumenge 13 d'octubre a dos quarts de 7 de la tarda a l'escenari nord del parc. També com a novetat, amb la col·laboració de l'Estació nàutica Costa Daurada, es farà una sortida en catamarà amb degustacions de vi i cava.

Es tracta d'un trajecte de navegació d'una hora amb l'embarcació Ocean Fly amb sortida el diumenge 13 a les 12 del migdia des del Port de Cambrils (al costat de les Escales Reials). L'organització preveu una afluència d'unes 10.000 persones a la mostra durant el cap de setmana. 

Notícies relacionades: 

BUTLLETÍ DE NOTÍCIES

Indica el teu correu electrònic i estigues al dia de tot el que passa a la ciutat


El més llegit


COMENTARIS (0)
He llegit i accepto la clàusula de comentaris
Autoritzo al tractament de les meves dades per poder rebre informació per mitjans electrònics