Cookie control
Dijous, 28 de Maig de 2020

Més de cent locals buits al barri antic de Valls

L'Ajuntament emprèn polítiques per motivar nous emprenedors

26 de Febrer de 2020, per ACN
  • Una imatge del carrer de la Cort de Valls

    Google Maps

El barri antic de Valls concentra entre 100 i 125 locals buits. És el balanç que fa l'Ajuntament de Valls i que ara vol revertir amb noves polítiques que motivin emprenedors a obrir un negoci al nucli històric. Dos professionals s'encarregaran de fer un catàleg actualitat dels negocis i mediaran entre propietaris i possibles emprenedors per aplanar-los el camí.

També se'ls garantiran les facilitats que recull el pla de Reempresa, a través de l'organisme municipal Vallsgenera. En una recent reunió amb veïns del barri antic, el consistori ha comprovat que la seguretat i els locals sense activitat són les seves principals preocupacions. L'impuls de l'activitat comercial del centre històric també busca enfortir l'obertura del Museu Casteller.

El consistori reconeix que el tancament de locals a la ciutat ha anat a més en els darrers anys i que la tònica és molt evident al barri antic. És per això que diverses regidories, de forma transversal, volen frenar aquesta tendència creixent amb noves polítiques que engresquin a emprenedors. L'Ajuntament i l'Institut municipal de Desenvolupament local Vallsgenera impulsaran, a partir d'aquest mes de març, aquest projecte per promoure la implantació d'establiments al centre històric.

Personal de Vallsgenera actuarà de mitjancer entre emprenedors i propietaris i agències immobiliàries. Els dos professionals (un prospector i un administratiu) recorreran el nucli antic per detectar els negocis disponibles i susceptibles de tornar a ser actius. N'elaboraran una base de dades per posar-la a l'abast de possibles interessats i possibilitar un acord. A part, els ajudaran en els primers mesos d'obertura. Així, se'ls oferirà des de formació a la borsa de treball, passant per assessorament en la recerca d'ajuts econòmics o el suport en l'elaboració del pla d'empresa per iniciar l'activitat.

Des de Vallsgenera s'atén al voltant de 250 emprenedors a l'any, que acaben generant una cinquantena d'empreses noves. "La recuperació del centre històric no serà possible sense la recuperació de les seves activitats i comerços", ha manifestat l'alcaldessa de Valls, Dolors Farré. El consistori mantindrà reunions mensuals amb el veïnat, en el marc del pla estratègic que marca diverses accions a l'entorn del barri antic. "En el centre històric ens hi juguem molt", ha afegit l'alcaldessa, la qual ha insistit que aquesta és una de les línies prioritàries d'aquest mandat.

L'obertura del Museu Casteller, a tocar de la plaça del Blat, també motiva aquestes accions de dinamització per atraure activitat econòmica al centre històric. L'Ajuntament ja ha aprovat el plec de clàusules per licitar la consolidació dels dos arcs gòtics que van aparèixer durant els treballs d'enderroc d'immobles per a la construcció del Museu Casteller. L'import de sortida és de 195.000 euros, amb una durada prevista de les obres de quatre mesos. "L'objectiu és posar en valor l'entorn de l'equipament", ha explicat la regidora d'Urbanisme, Patrimoni i Centre Històric, Sònia Roca.

La recuperació d'aquests dos arcs sobreposats també permetrà configurar una petita plaça amb bancs just a l'entrada del museu, encara sense data d'inauguració.

Notícies relacionades: 

BUTLLETÍ DE NOTÍCIES

Indica el teu correu electrònic i estigues al dia de tot el que passa a la ciutat


El més llegit


COMENTARIS (0)
He llegit i accepto la clàusula de comentaris
Autoritzo al tractament de les meves dades per poder rebre informació per mitjans electrònics